Konya Ovası'nda PKK bombası; 60 kilo C4 çıktı

PKK'lı teröristler, güneydoğu kökenli vatandaşların yaşadığı Kulu ve Cihanbeyli ilçelerini cephanelik olarak kullandığı ortaya çıktı. Ankara'ya yakınlığı ile bilinen iki ilçe arasında örgüte ait 60 kilo C4 tipi patlayıcı ele geçirildi.

05 Ekim 2018 Cuma 18:51
Konya Ovası'nda PKK bombası; 60 kilo C4 çıktı







Konya Ovası'nda PKK bombası; 60 kilo C4 çıktı


Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Konya Cihanbeyli ile Kulu ilçesi arasına gömülü halde bulunan en az 60 kilo ağırlığında C4 tipi patlayıcı bulundu. Daha önce Cihanbeyli ve Kulu'da terör örgütü PKK'ya yataklık ettiği ve örgüt üyeliği suçundan gözaltına alınan bazı kişilerin sorgusu sürüyor.  Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde terör örgütü taban bulmak için yıllardır yoğun çaba harcıyor. Ankara'ya yakınlığı ile bilinen her iki ilçede ilk kez bu büyüklükte patlayıcıya rastlandı.

Edinilen bilgiye göre Konya Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma komutanlığının ortak yürüttüğü istihbarat çalışması sonucunda Konya’nın Yeniceoba mahallesine yakın bir arazide PKK/YPG terör örgütüne ait yüklü miktarda C4 patlayıcı gömülü olduğu bilgisine ulaşıldı. 
Konya Polisi ve Jandarma ekipleri kısa sürede bölgeye gitti. Uzman ekiplerin toprağa gömülü olan yaklaşık 60 kg C4 patlayıcı maddeyi çıkarmak için yaptığı çalışmaların halen devam ettiği öğrenildi. Güvenlik çemberine alınan bölgeye kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor.

Daha önce civar köylerde terör örgütü PKK'ya yardım etmekten hakkında soruşturma açan bazı şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.