Mahmur Kampı'nda şiddetli patlama; Çok sayıda yaralı var

Terör örgütü PKK yandaşları tarafından 1990'lı yıllarda Irak'ın kuzey kesiminde kurulan Mahmur Mülteci Kampı içinde meydana gelen şiddetli patlamada çok sayıda kişi öldü.

06 Aralık 2017 Çarşamba 21:35
Mahmur Kampı'nda şiddetli patlama; Çok sayıda yaralı var






Mahmur Kampı'nda şiddetli patlama; Çok sayıda yaralı var


Terör örgütü PKK yandaşları tarafından oluşturulan Irak'taki Mahmur Kampı'nda bu akşam henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralanının olduğu belirtildi.

1990'lı yıllarda oluşturulmaya başlanan, BM'nin 'Mülteci Kampı' için alt derecede statü tanıdğı bölge, terör örgütü PKK'nın atadığı kişiler tarafından yönetiliyordu. Kamp, örgütün terörist kaynağı olarak görülüyordu.


Şırnak ve Hakkari'de 1990'lı yıllarda güvenlik güçlerinin operasyonlarını bahane ederek Irak'a gidenlerin yerleştiği ve yaklaşık 13 bin kişinin yaşadığı Mahmur Kampı'nda saat 20.00 sıralarında büyük bir patlama medana geldi. Terör örgütü PKK'nın da üs olarak kullandığı kamptaki patlamada, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.


Rudav Televizyonu'na konuşan Mahmur Kaymakamı Rizgar Mistafa, "Mahmur Kampı'nda Türkiye'den gelenlerin kaldığı bölgede patlama oldu. Kamp yönetiminden bize ulaşan bilgilere göre, patlamada çok sayıda kişi öldü ve çok sayıda da yaralı var" dedi.
Kaymakam Mistafa, patlamanın neden meydana geldiği konusunda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını belirterek araştırmaların devam ettiğini ifade etti.
BOMBALI ARAÇLA İNTİHAR SALDIRISI İDDİASI
Öte yandan, patlamanın bomba yüklü otomobille düzenlenen intihar saldırısı olabileceği öne sürüldü. Ancak bu iddia yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.