Mersin'de gazeteciler de dinlenmiş

Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de aralarında vali, vali yardımcıları, siyasiler, belediye başkanları, bürokratlar, emniyet mensupları ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişinin dinlendiği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca...

10 Haziran 2015 Çarşamba 18:36
Mersin'de gazeteciler de dinlenmiş






Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de aralarında vali, vali yardımcıları, siyasiler, belediye başkanları, bürokratlar, emniyet mensupları ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişinin dinlendiği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sonunda yapılan ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan emniyet mensuplarının kentteki gazetecileri de dinlediği ortaya çıktı. Gazetecilerin terör örgütü üyesi olarak dinlendiği belirtildi.
İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın 'Güneyde bir il dinlendi' açıklamasının ardından bu ilin Mersin olduğunun ortaya çıkmasıyla başlatılan ve 10 ay süren soruşturma sonunda 28 Ekim 2014'te yapılan operasyonun ardından, 1 Haziran'da ikinci dalga operasyonu yapıldı. Operasyon kapsamında 1'i iş adamı 58'i emniyet mensubu 59 kişi gözaltına alındı. 5 emniyet mensubu tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. Soruşturma sırasında emniyet mensuplarının, kentteki yerel ve ulusal basında görev yapan birçok gazeteciyi de dinlediği ortaya çıktı. İddiaya göre gazeteciler, birçok terör örgütünün ismi kullanılarak örgüte üye oldukları ve örgütsel faaliyet içerisinde bulundukları gerekçesiyle dinlendi. Şu ana kadar kaç gazetecinin yasa dışı yollarla dinlendiği açıklanmazken, soruşturmanın çok yönlük olarak devam ettiği belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ŞİKAYETÇİ OLDU
Öte yandan Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı iken tefecilikle suçlanarak 'Başkanlar grubu' adında hayali bir örgüt ismiyle yasa dışı dinlendiği iddia edilen Bingöl İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk ile yine tefecilikle suçlanan MHP Eski MYK Üyesi Barış Sanal bugün adliyeye gelerek müşteki sıfatıyla soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcı Vekili'ne ifade verdi. Pamuk ve Sanal'ın şüpheliler hakkında şikayetçi olduğu belirtildi.
Süleyman Pamuk'un kritik ve önemli görevlere gelmesini engellemek, mesleki olarak yok edilmek amacıyla hedef alınıp dinlendiği iddia edilmişti. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.