MKEK işçilerinden milli piyade tüfeği için eylem

KIRIKKALE'de bulunan Makine Kimya Endüstri Kurumu'na (MKEK) ait Silah Fabrikası'nda çalışan işçiler, yapımı süren Milli Piyade Tüfeğinin özel sektöre devredileceğine yönelik haberler üzerine akşam iş çıkışı protesto gösterisi yaptı. Türk...

06 Ocak 2015 Salı 18:34
MKEK işçilerinden milli piyade tüfeği için eylem






MKEK işçilerinden milli piyade tüfeği için eylem

Kırıkkale haberleri, Kırıkkale son durum, Kırıkkale milli piyade tüfeği eylemi

Türk silahlı kuvvetleri için Kırıkkale'de yıllarca süren tasarım, araştırma ve geliştirme sürecinden geçerek seri üretimine başlanan Türkiye'nin ilk milli piyade tüfeğinin özel sektöre peşkeş çekileceği iddiaları ortalığı karıştırdı. Kırıkkale'de bulunan Makine Kimya Endüstri Kurumu'na (MKEK) ait Silah Fabrikası'nda çalışan işçiler, yapımı süren Milli Piyade Tüfeğinin özel sektöre devredileceğine yönelik haberler üzerine akşam iş çıkışı protesto gösterisi yaptı.

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, protesto gösterisi sırasında yaptığı basın açıklamasında, "Bu silahta bizim alın terimiz, göz nurumuz var. Bunu kimsenin göz ardı etmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu silah bizim geleceğimiz, bunu kimseye vermeyeceğiz. Bunu tüm Türkiye duysun" dedi.

2009 yılında projenin başlatıldığını hatırlatan Mürsel Öcal, "Milli Piyade Tüfeği silah fabrikasının, Makine Kimya'nın öz malıdır, alın teridir, namusudur, şerefidir. Bu fabrika, ne kadar silah istiyorsanız hepsini üretecek. Gece demeyecek, gündüz demeyecek, çalışacak, çalışacak. Biz o silahı yapacağız. Bunun başka yolu yok" diye konuştu. Öcal, eylemleri devam ettirmek için çağrıda bulunurken de "Kırıkkale'yi ve MKE'yi sevenler yarın akşam Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız. Olmadı, nereye gitmemiz gerekiyorsa, oraya gideceğiz. Ankara'ya kadar yürüyeceğiz" dedi.

MKE Kurumu Silah Fabrikası'nda çalışan işçiler ve sendika yöneticileri, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasından sonra kol kola girerek Kırıkkale- Kayseri karayoluna kadar slogan atarak yürüdü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.