Mursi'yi idam cezası verilmesi Adıyaman'da protesto edildi

Mahir ALAN/ADIYAMAN, () - ADIYAMAN'da, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını basın açıklamasıyla protesto etti. Öğle saatlerinde Demokrasi Parkı'nda...

17 Mayıs 2015 Pazar 14:45
Mursi'yi idam cezası verilmesi Adıyaman'da protesto edildi






Mahir ALAN/ADIYAMAN, () - ADIYAMAN'da, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını basın açıklamasıyla protesto etti.
Öğle saatlerinde Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli siviltoplum kuruluşları ve bazı siyasi parti üyeleri, ellerindeki dövizlerle Mursi hakkında verilen idam kararına tepki gösterdi. Kalabalık grup adına gazetecilere açıklama yapan İnsani Haklar ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Şube Başkanı Hidayet Aktoprak, Mursi hakkında verilen idam kararının hukuki ve insani olmadığını savunarak, "Mısır’da gerçekleşen darbenin ve ardından verilen idam kararlarının en önemli taraflarından biri de işgalci İsrail’dir. Darbe ve ardından gelen idamların İsrail’in bölgedeki çıkarlarının ve güvenliğinin korunması olmadığını düşünmek eğer cehalet söz konusu değilse, kötü niyettir" dedi.
Grup basın açıklamasının ardından dua ederek dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.