Nusaybin'de son durum; 11 mahallede daha sokağa çıkmak yasak

Nusaybin'de terör örgütü PKK'nın yollara hendek kazarak bombalı tuzaklar kurduğu 11 mahallede daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasakla birlikte saat 10.00'dan itibaren bu mahallelere giriş çıkış yasak.

21 Aralık 2015 Pazartesi 07:53
Nusaybin'de son durum; 11 mahallede daha sokağa çıkmak yasak






Nusaybin'de son durum; 11 mahallede daha sokağa çıkmak yasak


Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonyların ağırlıklı olarak sürdüğü Mardin'nin Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı bugün saat 10.00'dan itibaren genişletildi. Örgütün bazı mahallelerde hendek kazarak yollara patlayıcı döşediği 11 mahalle daha güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı. Nusaybin Kaymakamlığı, saat 10.00 itibariyle yasağın uygulanmadığı diğer 11 mahallede de sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Nusaybin Kaymakamlığından yapılan duyuru şöyle: "İlçemizde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili hükümleri gereğince Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi ve Yenişehir Mahallesi’nde sokağa çıkma yasağı halen devam etmekte olup;

Ayrıca 21 Aralık 2015 Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile belirtilen bölgelerde de (Yenituran Mahallesi, Yeşilkent Mahallesi, Mor Yakup Mahallesi, Zeynelabidin Mahallesi, Kışla Mahallesi, 8 Mart Mahallesi, Gırnavas Mahallesi, Devrim Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi, İpekyolu Mahallesi ve Barış Mahallesi) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Söz konusu yasağa vatandaşların uyması, kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. NUSAYBİN KAYMAKAMLIĞI"

Son Güncelleme: 21.12.2015 07:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.