Operasyon'da öldürülen PKK'lılar gizlice gömülmüş

Operasyonlarda öldürülen PKK'lı teröristlerin gizlice gömüldüğü ortaya çıktı. Tunceli valiliği, örgüt yandaşlarınca kurulan sözde mezarlıkta bir ay önce operasyon sırasında etkisiz hale getirilen teröristlere ait cesetlerin bulunduğunu duyurdu

19 Kasım 2015 Perşembe 10:21
Operasyon'da öldürülen PKK'lılar gizlice gömülmüş






Operasyon'da öldürülen PKK'lılar gizlice gömülmüş

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında etkisiz hale getirilen militanların, örgütün kurduğu mezarlıklara gizlice gömüldüğü ortaya çıktı. Kayıplarını gizlemeye çalışan PKK'nın, bu yöntemi daha önce defalarca uyguladığını söyleyen yetkililer, Tunceli'deki mezarlık olayının da yeni olmadığını dile getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tunceli Valiliği ise geçen ay öldürülen teröristlerden 10 PKK'lının cenazelerinin örgüt tarafından gizlice gömüldüğünü duyurdu..

VALİLİKTEN PKK MEZARLIĞI AÇIKLAMASI GELDİ

Tunceli Valiliği geçen ay PKK'lıları etkisiz hale getirilen operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "15.10.2015 günü güvenlik güçlerince başlatılan operasyonda, merkez Alacık Köyü Doğancık Mahallesi'nde Bölücü Terör Örgütü tarafından yaptırılan ve aynı zamanda toplanma yeri olarak kullanılan terörist mezarlığının etrafında bulunan yapılar ile örgüt mensuplarınca bölgeye yerleştirilmiş olan EYP'ler (El Yapımı Patlayıcı) imha edilmiş, operasyon esnasında mezarların doğal yapısına hiçbir şekilde zarar verilmemişti. BTÖ'nün son dönemde örgütteki moral bozukluğunu engellemek amacıyla güvenlik güçlerine karşı kayıplarını gizlemeye çalıştığı, ayrıca etkisiz hale getirilen ve operasyon bölgelerinden kaçırılan cenazelerini gizlice gömüldükleri tespiti yapılmıştır.

Son olarak, ilimizde Ekim ayı içerisinde yapılan operasyonda öldüğü BTÖ'nün telsiz konuşmalarına da yansıyan 7 teröriste ait cenazelerin geçtiğimiz günlerde, Tunceli-Pülümür yolu üzerinde bulunan sözde terörist mezarlığına gizlice gömüldüğü anlaşılmıştır. Söz konusu operasyonda; güvenlik güçlerimizce üç teröristin cesedi ele geçirilmiş, sözde mezarlığa gömülen cesetlerle birlikte toplamda 10 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
Son Güncelleme: 19.11.2015 10:24
Anahtar Kelimeler:
Tunceli PKK Mezarlığı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.