Özgecan'ın katilini öldüren silah cezaevine nasıl girdi?

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürdükleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken kaldıkları cezaevinde vuruldu. Yaşanan olay sonrası akıllara takılan 2 soru var...

11 Nisan 2016 Pazartesi 19:14
Özgecan'ın katilini öldüren silah cezaevine nasıl girdi?






Özgecan'ın katilini öldüren silah cezaevine nasıl girdi?

Özgecan Aslan'ın katilleri Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken kaldıkları Kürkçüler cezaevi'nde vuruldu. Ağır yaralanan baba oğul Hastanede ameliyata alındı. Ahmet Suphi Altındöken hastanede hayatını kaybetti.

AKILLARDA İKİ SORU VAR

Cezaevlerinin dış güvenliği İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Jandarma tarafından sağlanıyor. Cezaevinin iç güvenliği ise Adalet Bakanlığı'na bağlı İnfaz Koruma Memurları tarafından sağlanıyor.

SİLAH CEZAEVİNE NASIL GİRDİ, TETİĞE KİM BASTI?
Adana Kürkçüler Cezaevi'nde yaşanan silahlı yaralama olayı sonrası akıllara iki soru geliyor. Birincisi saldırıda kullanılan silah cezaevine nasıl girdi? İkincisi ise silahlı saldırıyı kim gerçekleştirdi?

GÖĞSÜNDEN VURULAN AHMET SUPHİ ALTINDÖKEN ÖLDÜ
Hastane yetkilileri, Ahmet Suphi Altındöken’in göğsünden, Necmettin Altındöken’in de karın boşluğu ve kalçasından ateşli silahla yaralandığını belirtti. Daha sonra Ahmet Suphi'nin öldüğü haberi geldi. Polis ekipleri, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ADALET BAKANI BOZDAĞ TALİMAT VERDİ
Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ’ın talimatıyla olayı soruşturmak üzere bir adalet müfettişi görevlendirildi. Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ise soruşturma için 2 kontrolör görevlendirdi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

SİLAH TUVALETTE BULUNMUŞ

Özgecan'ın katilinin cezaevinde vurularak öldürülmesi konusunda Cumhuriyet Savcılığı ile cinayet masası dedektiflerinin inceleme ve sorgulamaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan Gültekin Alan'ın sorgulandığı anlaşıldı. Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi. Sorgulama ekibinin bazı mahkumların suçu üstlenmesi olasılığını da dikkate alarak, sorgulama yaptığı bildiriliyor.
Adalet Bakanlığı'ndan gönderilen iki müfettiş ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililer de akşam saatlerinde Adana'ya ulaşıp, doğruca Kürkçüler Cezaevi'ne geçti.    

 
Son Güncelleme: 11.04.2016 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.