Periscope'de 'Canlı bombayım' diye bağıranca gözaltına alındı

İnternette Periscope üzerinden 'Canlı bombayım' diye bağırdığı iddiasıyla gözaltına alın genç serbest bırakıldı.

24 Mart 2016 Perşembe 11:49
Periscope'de 'Canlı bombayım' diye bağıranca gözaltına alındı






Periscope'de 'Canlı bombayım' diye bağıran genç serbest bırakıldı

Türkiye ve dünyayı sarsan canlı bomba saldırıları dehşet saçarken Periscope üzerinden 'Canlı bombayım' diye bağırdığı iddiasıyla gözaltına alın genç serbest bırakıldı. Bolu'da internet üzerinden Periscope uygulamasıyla yaptığı canlı yayında 'canlı bomba' olduğunu söylediği iddiasıyla gözaltına alınan yüksek lisans öğrencisi 25 yaşındaki F.Ö., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan F.Ö. adlı erkek öğrenci, iddiaya göre önceki gün akşam saatlerinde Periscope uygulaması üzerinden canlı yayın yaparken, canlı bomba olduğunu ve kendini patlatacağını söyledi. Yayını izleyenlerden biri polisi arayarak ihbarda bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, aynı akşam F.Ö.'nün evine baskın yaptı. Evinde yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmayan F.Ö., gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen F.Ö.'nün terör bağlantısı araştırıldı. Araştırmalarda  herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı da saptanmayan F.Ö., 'suç uydurma' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Periscope'de ilgi çekmek için böyle bir şey söylediğini ileri süren F.Ö., çıkarıldığı mahkemece 3 ay denetimli serbestlik şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Son Güncelleme: 24.03.2016 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.