PKK canlı bomba üssü kurmuş; Havadan ve karadan vuruluyor

PKK'nın canlı bomba ürettiği köyler havadan ve karadan abluka altına alındı. Kentlere gönderilen canlı bombaların hazırlandığı çok sayıda köyde sokağa çıkma yasağı halen sürüyor.

19 Haziran 2016 Pazar 13:46
PKK canlı bomba üssü kurmuş; Havadan ve karadan vuruluyor






PKK canlı bomba üssü kurmuş; Havadan ve karadan vuruluyor

Terör örgütü PKK'nın kanlı saldırılarda kullandığı canlı bombalar için üs kurduğu köyler abluka altına alındı. Kent merkezinden daha çok kırsala kaydırılan operasyonlar sırısanda havadan uçak ve helikopterler de güvenlik güçlerine destek veriyor.

CANLI BOMBA ÜRETEN KÖYLER ABLUKADA

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinin ardından Lice'de de PKK'lı teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçenin kırsal alanında başlatılan operasyon öncesi, Yamaçlı, Yalımlı, Büyükçağ, Saydamlı, Bayırlı, Seyrek, Yeşilburç, Konuklu, Kılıçlı, Akçabudak, Ulucak, Yorulmaz ve Baharlar köylerinde halkın zarar görmemesi için dün saat 10.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgeye giriş çıkış da yasaklandı.

F-16'LAR TERÖR HEDEFLERİNİ HAVADAN VURDU
 
Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden hemen sonra da, F-16 savaş uçakları, bölgedeki 16 sığınak ve barınağı ateş altına aldı. Yaklaşık yarım saat süren hava harekatında içinde teröristlerin bulunduğu belirlenen sığınak ve barınaklar imha edildi.
 
LİCE VE KULP SANKİ İKİNCİ KANDİL
 
İlçe bulunduğu bölge açısından vazgeçilmez bir öneme sahip. Lice ile sınır ilçeleri Kulp ve Hazro arasındaki Şenyayla mevkiinde PKK'nın bölgedeki eylemleri planlayıp ve yönettiği kampı bulunuyor. Şenyayla aynı zamanda örgütün lojistik merkezi. Örgüt 'küçük Kandil' olarak adlandırdığı merkezi, canlı bombaların ve patlayıcı yüklü araçların hazırlanmasında kullanıyor. Lice'nin diğer bir özelliği ise PKK'nın etkin olduğu Bingöl'ün Genç ilçesine yakın olması. Bölge teröristlerden temizlendikten sonra, seyyar birlikler ilçe kırsalında konuşlandırılacak. Kaynak: Star
 

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.