PKK yenilgiyi kabul etti, teröristlere kaçın talimatı

Terör örgütünün şehir savaşları taktiği çöpe gitti. Örgüt binlerce kayıp vererek şehirlerden dağlara kaçış yolu arayan militanlarına moral vermeye çalışıyor.

16 Nisan 2016 Cumartesi 12:04
PKK yenilgiyi kabul etti, teröristlere kaçın talimatı






PKK, yenilgiyi kabul etti, teröristlere kaçın talimatı

Örgütün Türkiye'yi kana bulayan şehir savaşları taktiği çöktü. Halin bir kaç ilçede silahlı saldırılar düzenleyen militanlarına 'Kırsal kesime kaçın' talimatı veren örgüt yenilgiyi kabul etti. Kaçamayan teröristlerin teslim olmasını değerlendiren güvenlik kaynakları Suriye ve Kandil'den gelen teröristler geri çıkış için yol arıyor, Kandil'in talimatına uymayanlar teslim oluyor' yorumunu yaptı..

İLÇELERE GÖNDERİLEN TERÖRİSTLER ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

Buna göre örgüt büyük kayıplarına neden olan halk desteği bir yana halkın tepkisiyle sonuçlanan yöntemi terk etmeye karar verdi. Bu yöntemin başarısızlığını yerel örgütlenmelere yıkmaya çalışan üst yönetim ilçelere gönderdiği teröristleri geri çekmeye başladı.

ŞEHİR SAVAŞLARI TAKTİĞİ TAMAMEN ÇÖKTÜ

Örgün Şehir savaşlarında istediğini elde edemediğini belirten uzmanlar ağır kayıplar veren PKK'nın, gönderdiği teröristleri kırsal alana çekmeye başladı. PKK'nın Cizre ilçesinde başlattığı Sur ve Silopi ilçeleriyle sürdürmeye çalıştığı kıra dayalı şehir savaşı stratejisi çöktü. Bu tespit teslim olan terörist ifadeleri, telsiz ve telefon dinlemeleriyle toplanan istihbarat raporlarına dayanıyor.


ÖRGÜTÜN LOJİSTİK GÜCÜ YÜZDE 80 YARA ALDI

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'nın Güneydoğu'da bazı ilçelerdeki yerleşim birimlerinden temizlenmesine yönelik başlatılan kapsamlı iç güvenlik harekatında önemli bir aşamaya gelindi. Silopi, Cizre, Sur, Nusaybin, Dargeçit ilçelerinin ardından Yüksekova'da da terör örgütüne darbe indirildi. Kandil'den Yüksekova'daki PKK gruplarına, "Yüksekova'dan ayrılarak Irak kırsalına çıkın. YPS'yi (öz savunma birlikleri) şehirlerde bırakın çatışmaya devam etsinler" talimatının geldiği tespit edildi.İstihbarat raporlarında, terör örgütünün Kuzey Irak'taki yığınaklarının savaş uçakları tarafından bombalanmasıyla örgütün lojistik gücünün yüzde 80 oranında yok edildiği değerlendirmesi yer aldı.

EYP'ler imha ediliyorJandarma özel harekat ile polis özel harekat timlerinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı komando ve zırhlı birliklerin desteği ile geçen yıl Aralık ayında başlattığı müşterek operasyonlarda önemli bir aşamaya gelindi. Güneydoğu'da çok sayıda ilçede terör örgütüne darbe indirildi.

EL YAPIMI BOMBALAR İMHA EDİLİYOR

Operasyonlar, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasının yerleşim alanlarındaki barınma yerlerinden temizlenmesi, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılmıştı. Çok sayıda ilçede operasyonlar sona erdi. Ancak PKK'nın çok sayıda evde yaptığı tuzaklama nedeniyle vatandaşların zarar görmemesi için el yapımı patlayıcıların imha çalışmaları yürütülüyor. Son istihbarat bilgileriMilliyet'in haberine göre, Yüksekova'da başlatılan operasyon da PKK'ya önemli ölçüde darbe indirilidği belirtildi. Güvenlik birimleri; dinlenen telsiz konuşmaları, yakalanan teröristlerin ifadeleri ve ölü ele geçen lider kadrodan isimlerin üzerinde çıkan notlara dayalı olarak bir istihbarat raporu hazırlandı.

EN AZ KAYIP EN ÇOK ZARARI VEREREK KAÇIN

Bu rapora göre, terör örgütü barikatlarda direnme ve halkın kalkışmasını sağlama stratejisinde başarısız olduğunu kabullendi. Kandil'den Yüksekova'daki PKK'lı gruplara, "En az zayiatla ve verebileceğiniz en çok hasarla Yüksekova'dan ayrılın. Irak kırsalına çıkın. YPS'yi bırakın onlar çatışmaya devam etsinler" talimatının verildiği tespit edildi. Lojistik gücü imha edildiİlçelerdeki operasyonlar sürerken, PKK'nın lojistik gücünü kırmak için de iki ayrı operasyon serisi başlatıldı. PKK'nın yurt içindeki kırsal alanda mağaralarda, yer altı sığınaklarında yığdığı silah ve mühimmatın yanısıra yiyecekler de arazi taramalarıyla tespit edilerek imha edildi. Hava kuvvetlerine bağlı F-16 ve F-4 savaş uçakları ile de, PKK'nın Kandil, Hakkurk, Avaşin - Basyan ve Zap'taki sığınak ve mühimmat depoları bombalandı. Bu operasyonlarda, sığınak ve mağara içlerinde etkili olan özel bombalar kullanıldı. İstihbarat raporlarında, "Terör ögrütünün lojistik gücü, yüzde 80 - 90 oranında çöktü" değerlendirmeleri yer aldı.

TERÖRİST LİSTESİ İŞE YARADI

Aranan teröristler listesinde 1 milyon lira ödüllü 'Yeşil' kategoride yer alna ve Muş'ta öldürülen 'Hemgin Koçer' kod adlı Cemil Ateş'in, terör örgütü PKK'nın en tehlikeli mayıncısı olduğu belirlendi. 18 yıldır örgütün dağ kadrosunda görev yapan Ateş, 16 güvenlik görevlisinin şehit edilmesiyle ilgili olarak aranıyordu.İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı aranan teröristler listesinde 1 milyon lira ödüllü "Yeşil" kategoride yer alan ve Muş'ta öldürülen "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş'in 18 yıldan beri dağ kadrosunda yer aldığı, mayın ve sabotaj gibi eylemlerde uzmanlaştığı için Kandil'in kendisine büyük önem verdiği ortaya çıktı.


Ateş, Ali Babacan'ın yeğeni Erkut Babacan başta olmak üzere asker, polis, korucu ve sivil 16 kişinin şehit edilmesinden dolayı aranıyordu. Ateş'in bizzat planlayıp gerçekleştirdiği ve talimatını verdiği saldırıların ayrıntılarına ulaşıldı. Muş'un Hasköy ilçesinde 2 korumasıyla öldürülen sözde Garzan Eyalet sorumlusu Hemgin kod adlı Cemil Ateş'in (39) 1998'den beri dağ kadrosunda olduğu belirlendi.


Siirt Kurtalan nüfusuna kayıtlı Ateş, 2003'ten beri, sözde Garzan Eyaleti diye adlandırılan Bitlis, Batman ve Muş kırsalında silahlı faaliyet yürütüyordu. Şivan telsiz kodunu kullanan Ateş, 2006'dan 2010'a kadar Tatvan bölge sorumlusuydu. Mayınlama ve sabotaj eylemlerinde çok bilgili olduğu için Kandil'deki terör örgütü yöneticileri tarafından Kuzey Irak'a çağrıldı. Ancak kendi ısrarıyla Bitlis kırsalında kalmaya devam etti. 2012'de Kuzey Irak'a geçiş yapan Ateş, 1 yıl kaldıktan sonra tekrar sorumlu olduğu Bitlis kırsalına geri geldi.

ÖRGÜTÜN GARZAN SORUMLUSUYDU


Cemil Ateş'in sözde Garzan Eyaleti diye adlandırılan Bitlis'in Sehi Ormanları, Mutki, Tatvan, Hizan, Siirt'in Şirvan, Baykan, Tillo (Aydınlar) ilçeleri ile Ziyaret beldesi, Batman'ın Sason, Kozluk, Beşiri kırsalı ve Zori Çayı bölgeleri, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Dorşin bölgesi, Muş'un Şenyayla ve Kızılağaç bölgeleri ile Hasköy ilçesi, Bingöl'ün Solhan, Van Bahçesaray kırsalının tamamından sorumlu olduğu öğrenildi.Kadın teröriste infazSon 18 yılda bu bölgede meydana gelen mayınlı, bombalı, roketli 27 ayrı saldırıya katılarak emir vermekten aranan Ateş'in, 2009'da Sema ve Rojhat kod adlı iki teröristi, kış üslenmesinde cinsel ilişki yaşadıkları için tutuklatarak sözde yargılamalarını yaptığı ve Sema kod adlı kadın teröristi mağarada kurşuna dizdirdiği belirlendi.

İşte hainin katliamları


Sabah gazetesinin haberine göre, terörist Ateş'in gerçekleştirdiği saldırılardan bazıları şunlar: 13 Temmuz 2006: Bitlis'in İçgedik köyünde, askeri araca mayınlı saldırı sonucu 5 askeri şehit etti. Hain terörist aracın mayına basmasını uzaktan kamerayla görüntüleyip moral olsun diye teröristlere izletti. 19 Eylül 2007: Bitlis'in Bölükyazı köyündeki Keleşevir Tepe Askeri Üs bölgesinde, eski Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yeğeni Er Erkut Babacan'ın şehit olduğu, bir askerin de yaralandığı saldırıyı planlayıp bizzat katıldı. 18 Ekim 2011: Bitlis- Güroymak karayolunda, zırhlı polis aracına uzaktan kumandalı mayınla tuzak kurarak, polis memurları Şaban Kılıçaslan, Bülent Emen, Volkan Sabaz, Kamran Ercan, Yalçın Demir ile sivil vatandaşlar Resul Eraslan, Ferit Eraslan ile 2 yaşındaki kızı Hiramus Eraslan'ı şehit etti. 26 Ekim 2014: Bitlis'te korucu Nihat Çaprak'ın işkence edildikten sonra ağzına 10 TL para sıkıştırılıp, direğine bağlanarak infaz edilmesinin emrini verdi. KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Son Güncelleme: 16.04.2016 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.