PKK'lı katillerin rehberleri adliyede

Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı adliyeye sevk edildi.

26 Temmuz 2015 Pazar 23:52
PKK'lı katillerin rehberleri adliyede






PKK'lı katillerin rehberleri adliyede

Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 2 polis memurunun PKK'lılarca evlerinde uyurken şehit edilmesiyle ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı, emniyetteki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan ve ilçenin Bahçelievler Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında kiraladıkları dairede kalan polis memurları 24 yaşındaki Okan Acar ile 25 yaşındaki Feyyaz Yumuşak'ın geçen Çarşamba günü evlerinde uyudukları sırada PKK'lılar tarafından enselerinden vurularak şehit edilmesiyle ilgili başlatılan operasyon kapsamında ilçedeki tüm MOBESE kameraları ile iş yerlerine ait güvenlik kameralarının son 48 saatlik tüm kayıtları 200 polis tarafından incelendi.

Saldırı günü bölgedeki telefon kayıtlarını da incelemeye alan polis, Bahçelievler Mahallesi'nde oturmayan ancak olay anında telefon sinyali ile bölgede olduğu saptanan bazı kişiler belirlendi. Naci Y., Hasan A. ve Sedat A. isimli 3 kişinin, olaydan bir gün önce ve olayın yaşandığı gece yarısı da bölgeye yakın noktalardan araçla geçtiği saptandı. İlçede düzenlenen şafak operasyonuyla polislerin şehit edildiği saldırıda PKK'lılara rehberlik yaptığı belirlenen Naci Y., Hasan A. ve Sedat A. evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 3 şüphelinin evinde örgütsel doküman ile emniyete ait krokilerinde ele geçtiği operasyondan bir gün sonra Kemal K., Ömer K., Mahmut K. ile polislere evi kiralayan ev sahibi Lütfi A. da gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesinde sorgulamaları tamamlanan şüphelilerden ev sahibi Lütfi A., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken; Naci Y., Hasan A., Sedat A., Kemal K., Ömer K. ve Mahmut K., emniyetteki ifadelerinin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontöründen geçirildikten sonra Ceylanpınar Adliyesi'ne sevk edildi.






Son Güncelleme: 26.07.2015 23:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.