PKK'lı teröristlere Dağlıca'da Sazan tuzağı

PKK’lı teröristlerin Dağlıca’da askeri birlikler tarafından Sazan Tuçzağı'na düşürüldüğü ortaya çıktı.

14 Mart 2016 Pazartesi 12:34
PKK'lı teröristlere Dağlıca'da Sazan tuzağı






PKK'lı teröristlere Dağlıca'da Sazan tuzağı

PKK’lı teröristlerin Dağlıca’da askeri birlikler tarafından Sazan Tuçzağı'na düşürüldüğü ortaya çıktı.

Sisten faydalanan teröristler karakola ateş açmıştı ancak vurdukları, mevzilere yerleştirilen mankenlerdi. Planın adı ‘Sazan’dı.

Geçen hafta Dağlıca’da terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmanın perde arkasına Yeni Yüzyıl ulaştı. Dağlıca’yı emniyet altına almak için bir dağ bloğu olarak görülen Oramar Üs Bölgesi’ne sızmak isteyen 30’a yakın PKK’lı, askerin “Sazan Planı” ile ağır kayıp verdi. PKK’lılar silah ve mühimmatlarını bırakarak kaçtı. “Sazan Planı” kapsamında, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan bölgeyi devralan Hudut Alay Komutanlığı, kar kalınlığının artmasıyla tepenin en emniyetli bölümüne geçip gerisini boşalttı. Oramar üzerinde, önceden tutulan mevziler ise teröristleri aldatmak için sahte mevziye dönüştürüldü. İçlerine mankenler konuldu.

MÜHİMMATLARINI BIRAKTILAR

Teröristler, 3 gün arka arkaya sis olması nedeniyle İHA’ların uçuş yapamamasından faydalanarak, sarp dağlık alandan bölgeye sızdı. Yüksekova’nın en güneyindeki Dağlıca Ana Üs Bölgesi’ni ele geçirmek için harekete geçen ve Oramar Üs Bölgesi üzerinden karlı bölgede beyaz kıyafetlerle ateş açan PKK’lılar mankenlerin bulunduğu mevzileri ateşe tuttu. Sazan Planı’nı fark edemeyen PKK’lılar Oramar’da hazırlanan sahte mevzilere saldırı gerçekleştirdi. Ardından Dağlıca bölgesinden ağır ateş altında kalan teröristler silah ve mühimmatlarını bırakarak kaçtı.

ZAFER SARHOŞU OLDULAR

Kendilerine yakın internet sitelerinde Oramar’da bir zafer kanmış gibi görüntü vermeye çalışan PKK’lıların tuzağa düştükleri güvenlik kaynaklarına gelen istihbarat raporları ile teyit edildi. Söz konusu saldırıyla ilgili bilgi notunda, saldırıyı gerçekleştirmeye çalışan PKK’lı grubun “muhtemelen cezalı ve deneyimsiz bir ekip” olduğuna dikkat çekildi. Teröristlerin telsiz konuşmalarından herhangi bir disipline sahip olmadıkları belirlendi. Teröristler, taarruz helikopterlerinin yoğun ateşi üzerine silahlarını bıraktı ve yaralılarını alıp apar topar kaçtı.

PLAN TIKIR TIKIR İŞLEDİ

Bölgenin Irak sınırında emniyet için tutulan bir dağ bloğu olduğu belirtilen bilgi notunda, Yüksekova Dağlıca’da gerçekleşen çatışmaya ilişkin şu detaylar yer aldı:

Oramar Üs Bölgesi, Dağlıca’dan daha yüksek ve onu emniyete almak için tutulan bir dağ bloğu. Çözüm Süreci’nin yürüdüğü dönemde burada bir birlik bulunmuyordu. Bir tane bile binanın olmadığı, boş bir dağ.

Teröristlerin eylemlerinin başlamasının ardından, Özel Kuvvetler ve Hava Kuvvetleri buraya yaptıkları operasyonda, 119 teröristi etkisiz hale getirerek, temizledi. Mevsim Kasım’dı ve kar başlamıştı. Şu an 2 bin 522 metre rakımlı tepenin üzerinde 2,5 metre kar var. Kasım ayında Oramar’ı temizleyen Özel Kuvvetler, burayı Hudut Alay Komutanlığı birliklerine teslim etti.

Alanı devralan Hudut Alay Komutanlığı, kar kalınlığının artmasıyla tepenin en emniyetli bölümüne geçip gerisini boşalttı. Sadece en kritik nokta tutularak Dağlıca emniyete alınmış oldu.

Oramar üzerindeki önceden tutulan mevziler, teröristleri aldatmak için sahte mevziye dönüştürüldü. İçlerine mankenler konuldu.

Teröristler, 3 gün arka arkaya sis olması sebebiyle İHA’ların uçuş yapamamasından faydalanarak, sarp dağlık alandan bölgeye sızdı. Teröristlerin ‘ele geçirdik’ dedikleri ve ateş açtıkları mevzilerde asker bulunmuyordu. Askerler 300 metre ilerideydi ve en ufak yaralanma bile yaşanmadı. Kaynak : Yeniyüzyıl










Son Güncelleme: 14.03.2016 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.