PKK’nın Amanos sorumlusu öldürüldü

Hatay’ın Belen ilçesinde öldürülen teröristin, örgütün Amanos sorumlusu olduğu öğrenildi.

02 Nisan 2016 Cumartesi 03:01
PKK’nın Amanos sorumlusu öldürüldü






PKK’nın Amanos sorumlusu öldürüldü

Hatay’ın Belen ilçesinde öldürülen teröristin, örgütün Amanos sorumlusu olduğu öğrenildi.

Teröristin, 2010 yılında 6 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren terörist grubun içerisinde olduğu belirtildi.  

Hatay’ın Belen ilçesi Çerçikaya Mahallesi’nde bugün 15.00 sıralarında, güvenlik güçlerince düzenlenen nokta operasyonunda, bir terörist öldürülmüş, bir terörist de yaralı olarak yakalanmıştı. Öldürülen teröristin kimliği belirlendi. Teröristin, terör örgütü PKK’nın Amanos sorumlularından Mazlum Palu” kod adlı İ.K. olduğu ortaya çıktı. İ.K.’nın, 2010 yılında İskenderun'da 6 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren 7-8 kişilik PKK’lı terörist grubunun içerisinde olduğu da belirtildi

VALİLİK: ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST AMANOS SORUMLUSU

Hatay Valiliği, Belen İlçesi Amanos Dağları kırsalında, 1 teröristin öldürüldüğü operasyonla ilgili açıklama yaptı. Öldürülen teröristin PKK'nın sözde Amanos sorumlusu olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Bölücü terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak, Jandarma tarafından yapılan planlı çalışmalar sırasında, Belen İlçesi Gökgedik Mahallesi Çuhayayla Mevkii'nde 1 Nisan 2016 Cuma günü saat 15.30 sularında teröristler ile sıcak temas sağlanmıştır. 'Teslim ol' çağrısına, ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, bölücü terör örgütünün sözde Amanoslar saha sorumlusu 'Mazlum Palu' kod adlı terörist İ.D. olduğu değerlendirilen bir şahıs silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada güvenlik birimlerimizde herhangi bir yaralanma veya zayiat olmamıştır. Konu ile ilgili olarak adli ve idari süreç devam etmektedir."

 
Son Güncelleme: 04.04.2016 01:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.