PKK'nın katliam bombası; Şemdinli'de 150 kilo bomba bulundu

Hakkari jandarması yol kontrolü sırasında teröristler tarafından yola döşenen 150 kiloluk el yapımı bomba bulundu

14 Ocak 2016 Perşembe 00:07
PKK'nın katliam bombası; Şemdinli'de 150 kilo bomba bulundu







Şemdinli'de 150 kilo bomba bulundu

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, Şemdinli İlçesi'ne bağlı Günyazı köyünde PKK'lılar tarafından yola önceden döşediği belirlenen 150 kilogram el yapımı patlayıcı bulundu. Patlayıcı kontrüllü bir şekilde patlatılarak ihma edildi.

Hakkari Valiliği, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yaptıkları belirtilerek, "Bu çalışmalarda; 13.01.2016 günü Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü – Kepenek Mezrası yolu üzerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış ve yola döşenmiş 3 bidon içerisinde toplamda 150 kg EYP (el yapımı patlayıcı) tespit edilerek kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Valilikten yapılan bir başka açıklamada ise, Şemdinli İlçesi'ne bağlı Ortaklar köyünde Jandarma ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde durdurulan bir araç içerisinde PKK'ya katılmak isteyen 2 kız çocuğunun gözaltına alındığı belirtilerek şöyle denildi:
"12 Ocak 2016 günü Hakkari İl Jandarma Komutanlığına bağlı Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı görevlilerince icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında Şemdinli İlçesinden Derecik Beldesi istikametine seyir halinde olan bir araç durumundan şüphelenilerek durdurulmuş, araç içerisinde terör örgütüne katılmak isteyen 2 (iki) kız çocuğu gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir. "
Son Güncelleme: 14.01.2016 00:11
Anahtar Kelimeler:
PKKBombaOperasyonşemdinli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.