Polis katili 'HDP çalışanıyım suçsuzum' diyerek kendini savundu

Adana'da iki polisi şehit eden PKK'lı teröristler Bedri Kavak (41), Vedat Bayram (22) ve Serhat Güzel (24) için hakim rekor ceza talebinde bulundu.

11 Haziran 2016 Cumartesi 04:29
Polis katili 'HDP çalışanıyım suçsuzum' diyerek kendini savundu






Polis katili 'HDP çalışanıyım suçsuzum' diyerek kendini savundu


Adana'da geçtiğimiz yıl Eylül ayında hastaneden çıkan iki polis otomatik silahla tarayarak şehit eden PKK'lı teröristler poliste Türkçe ifade verdi, ancak mahkemede 'Türkçe bilmiyoruz' diyerek Kürtçe savunmada ısrar ettiler. Zanlılardan biri kendisinin HDP çalışanı olduğunu Adana'ya seçim çalışması için geldiğini iddia ederken diğer saldırganlar ise suçlamaları reddetti. Saldırı sırısanda teröristleri gören tanıkların kesin ifadesiyle rekor ceza istenen PKK'lılar tutuklandı.


Adana'da geçtiğimiz yıl 28 Eylül'de, ekip otosuna silahlı saldırı düzenleyerek 2 polisi şehit ettikleri gerekçesiyle haklarında 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 48'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3 PKK'lı terörist, Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi'nde görevli polis memurları İsa Doğan, Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı bir soruşturma kapsamında rapor almak için 28 Eylül 2015'te özel bir hastaneye gitti. Polis memurları raporu aldıktan sonra İsa Doğan'ın kullandığı polis aracına binerek dönüş için harekete geçti. Hastane otoparkından çıkan polis memurlarının aracına uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda Süleyman Çakır ile Bircan İlhanlı şehit olurken, İsa Doğan yara almadan kurtuldu. Polis, farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarla PKK'lı teröristler Bedri Kavak (41), Vedat Bayram (22) ve Serhat Güzel'i (24) yakaladı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, tutuklandı.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede saldırıdan kurtulan İsa Doğan'ın kendilerine ateş edenin Vedat Bayram olduğunu net ve kesin olarak teşhis ettiği bilgisine yer verildi. Savcı, saldırıda Bedri Kavak'ın gözcülük yaptığını Serhat Güzel ve Vedat Bayram'ın tanınmamak için başlarına kask taktığı motosikletle yolun karşısına geldikten sonra Vedat Bayram'ın kalaşnikof tüfek ile polis memurlarının üzerine rastgele 10-15 el ateş açtığını belirtti. Ayrıca Serhat Güzel'in örgüt içerisinde Şahin kod adıyla, Vedat Bayram'ın Velat kod adıyla örgüt içinde faaliyetlerde bulunduğu, arkadaşları Bedri Kavak ile birlikte PKK/KCK terör örgütü yöneticilerinin emir ve talimatı ile devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak için eylem yapmaya karar verdiklerinin anlaşıldığı vurgulandı.

REKOR CEZA İSTENDİ

Vedat Bayram, Bedri Kavak ve Serhat Güzel hakkında kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'Mala zarar verme', 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' ve '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek' suçlarından 48'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
'HDP ÇALIŞANIYIM'
Terör saldırısında silahı ateşlediği belirtilen ve görgü tanığı polisçe teşhis edilen Vedat Bayram, suçlamaları reddetti. Emniyette kendisine baskı yapıldığını öne süren Bayram, suçsuz olduğunu söyledi. Motosikletle gerçekleştirilen saldırıda motosikleti kullandığı iddia edilen Bedri Kavak da, sadece Serhat Güzel ve Vedat Bayram ile parkta konuştuğunu, olayla ilgisinin bulunmadığını savundu. Soruşturma esnasında Türkçe ifade vermesine karşın mahkemede Türkçe bilmediği gerekçesiyle Kürtçe bilen tercüman aracılığıyla savunmasını yapan Serhat Güzel ise HDP Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarıyla ilgili görevli olduğunu, HDP tarafından yapılan görevlendirmeyle Adana'ya seçim çalışmaları için geldiğini anlattı. Olayla ilgisinin olmadığını ileri süren Güzel, beraatini istedi. Bazı tanıkları dinleyen mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.