Polisten banka görevlilerine, telefon dolandırıcılığı önleme kartı

Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği polisleri, telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçilmesi için banka görevlilerine uyarı kartları dağıttı....

06 Mart 2015 Cuma 14:03
Polisten banka görevlilerine, telefon dolandırıcılığı önleme kartı






Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği polisleri, telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçilmesi için banka görevlilerine uyarı kartları dağıttı.
Banka görevlileri şubenin önünde veya içinde uzun süre telefon görüşmesi yapanlara mavi renkli bu kartları gösterecek. Kartların ön yüzünde 'Dikkat, dolandırılıyor olabilirsiniz. Telefonda savcı ya da polis olduğunu iddia eden kişiler sizden para mı istiyor? Cevabınız 'Evet' ise başınızı sallayınız' yazıyor. Görevli onay alırsa bu kez kartın diğer tarafını çevirip müşteriye okutuyor. Burada da 'Sakin olun. Polisle iletişime geçiyorum. Lütfen telefondaki kişiyi oyalayın' uyarısı yer alıyor.
İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, telefonla dolandırıcılık olaylarının önüne geçme konusunda çeşitli projeler hayata geçiriyor. Daha önce vatandaşlara broşürler dağıtan emniyet ekipleri bu sefer de banka yetkililerine ve banka güvenlik görevlilerine, dolandırılmak üzere olan vatandaşlar üzerinde uygulamaları için mavi renkte uyarı kartı dağıttı. Bankacılar, bankada uzun süre telefonla konuşan ve dikkat çeken müşterilere bu kartları arka arkaya göstererek, dolandırıcılığı önleyecekler. Banka yetkilileri ve banka güvenlik görevlileri bir müşterinin uzun süre cep telefonu ile görüşme yaptığını fark ederse bu kartı müşterilere gösterecekler. Çift taraflı uyarı yazılarının bulunduğu mavi kartın bir yüzünde 'Dikkat, dolandırılıyor olabilirsiniz. Telefonda savcı ya da polis olduğunu iddia eden kişiler sizden para mı istiyor? Cevabınız 'Evet' ise başınızı sallayınız' yazıyor.

Eğer müşteri başını sallayarak 'Evet' diyorsa banka görevlisi kartın diğer tarafını çevirip müşteriye okutuyor. Kartın diğer tarafında ise 'Sakin olun. Polisle iletişime geçiyorum. Lütfen telefondaki kişiyi oyalayın' uyarısı yer alıyor.
Kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan kişiler, hedef olarak seçtikleri kişileri telefonla kandırıyor ve istedikleri paralar hesaba yatırılıncaya kadar telefonları kapattırmıyor. Yapılan bu uygulama ile bankalara gidip telefonla dolandırılmak istenilen müşterilerin mağduriyeti önlenmesi amaçlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.