Pülümür'de jandarma karakoluna bombalı saldırı

Terör örgütü Pülümür'de jandarma karakoluna bombalı araçla saldırı düzenledi. Saldırı sırasında bir asker hafif şekilde yaralandı.

01 Haziran 2016 Çarşamba 23:25
Pülümür'de jandarma karakoluna bombalı saldırı






Pülümür'de jandarma karakoluna bombalı saldırı

Terör örgütü Pülümür'de jandarma karakoluna bombalı araçla saldırı düzenledi. Saldırı sırasında bir asker hafif şekilde yaralandı.

Tunceli Pülümür'de askerlere bombalı saldırı düzenlendi. Valilkten yapılan açıklamada, saldırıda bir askerin hafif şekilde yaralandığı açıklandı.
Tunceli Pülümür'de öğlen saatlerinde İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla açılan ateşten sonra dağlık alana kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Bölük Komutanlığı'ndan akşam saatlerinde operasyona çıkan askerlere yönelik yola döşenen el yapımı patlayıcı ile saldırı gerçekleştirildi.

Bölük Komutanlığı'na yaklaşık 1 kilometre mesafede daha önce PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1 uzman çavuşun yaralandığı bildirildi. Uzman çavuş helikopterle Erzincan Asker Hastanesi'ne kaldırılırken bölgede karadan geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği, Pülümür İlçesi'nde PKK'lıların el yapımı patlayıcı ile düzenlediği saldırıda 1 askerin hafif şekilde yaralandığını açıkladı. Açıklamada, "Pülümür Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı önünde bulunan yol arama ve kontrol noktasında terörist grupla yaşanan temas sonucunda silahlı saldırıya anında karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma yaşanmış, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla operasyona çıkan birliklere terör örgütü mensupları tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunulmuştur. Patlama sonucu kahraman 1 personelimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Bölgede operasyon genişletilerek devam etmektedir. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir" denildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.