Reina'ya saldırı; Saldırı'da hayatını kaybedenlerin isimleri

Reina'ya düzenlenen terörist saldırının ardından hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli olmaya başladı.

01 Ocak 2017 Pazar 15:41
Reina'ya saldırı; Saldırı'da hayatını kaybedenlerin isimleri






Reina'ya saldırı; Saldırı'da hayatını kaybedenlerin isimleri

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'ya düzenlenen kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli olmaya başladı..

11 CENAZE YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

İstanbul Ortaköy'deki Reina'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişiden 11'nin Türk vatandaşı, 24'nün yabancı, 4'nün ise kimliğinin henüz belirlenmediği öğrenildi. 11 Türk vatandaşın cenazesi yakınlarına teslim edildi. 28 cenazenin işlemleri ise devam ediyor.

Hayatını kaybedenlerden yabancılardan 7'sinin Suudi Arabistan, 2'si Hindistan, 1'i Kanada, 1'i Suriye, 1'i İsrail, 2'si Tunus, 4'ü Irak ve 1'i Lübnan, 1'i Belçika uyruklu olduğu belirtildi.

Hayatını kaybedenlerin 25'i erkek 14'ü ise kadın olduğu öğrenildi.



Hain saldırının ilk şehidi polis memuru Burak Yıldız oldu. Teröristin ilk olarak ateş açtığı polis memuru Burak Yıldız henüz 10 aylık polis memuruydu.

Teröristin ilk kurbanlarından biri de turizm şirketinde şoför olarak çalışan Ayhan Arık, son yolculuğuna uğurlandı.



Reina'daki yılbaşı eğlencesine yabancı uyruklu misafirleri getiren Turizm Şirketi çalışanı, Ayhan Arık kapıda beklerken teröristin ilk kurşanlarına hedef oldu.

Başından aldığı kurşunla kapı önünde hayatını kaybeden Arık için Küçükköy Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Arık'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi. İki oğlu babalarının tabutu başında gözyaşı döktü.


Reina'daki saldırıda hayatını kaybeden Hatice Koç'un, eğlence merkezinin yoğunluğu nedeniyle başka bir güvenlik şirketinden göreve çağırdığı Hatice Koç olduğu belirlendi. Balıkesir'in Erdek ilçesinde toprağa verilecek olan 27 yaşındaki Hatice Koç'un Hiranur adlı 3 yaşındaki kız çocuğu vardı.

AİLESİ YASTA

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübünde meydana gelen terör saldırısında şehit düşen özel güvenlik görevlisi Hatice Karcılar'ın acı haberi, ailesinin ikamet ettiği Balıkesir'in Erdek ilçesine ulaştı.
Aslen Gümüşhaneli olan özel güvenlik görevlisi Hatice Karcılar, Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısında şehit olmuştu. Acı haber, Karcılar'ın Balıkesir'in Erdek ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Ailenin cenazeyi almak üzere İstanbul'a gittiği ve cenazeyi alarak Erdek'e getirecekleri öğrenildi.






Saldırı sırasında can verenler arasında, kulüsün güvenlik görevlisi Fatih Çakmak olduğu öğrenildi. Fatih Çakmak'ın 10 Aralık'ta Beşiktaş'ta meydana gelen bombalı saldırıdan kurtulduğu ortaya çıktı.



Kalleş saldırıda can veren Mustafa Kaya'nın ise arkadaşlarıyla birlikte Reina'ya eğlenmek için geldiği öğrenildi.



Ortaköy'deki bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Mustafa Sezgin Seymen'in geçtiğimiz aylarda nişanlandığı öğrenildi. Trabzonlu Mustafa Sezgin Seymen'in bir akrabasının da 1995 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olduğu öğrenildi.

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Mustafa Sezgin Seymen’in Trabzon’un Sürmene ilçesi doğumlu olduğu öğrenildi.



Ortaköy'deki bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısında kulübün garsonlarından Kenan Kutluk da hayatını kaybetti.

ALMANYA’DAN TATİL İÇİN GELEN GURBETÇİ SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

Ortaköy'de bir gece kulübünde yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Mesut Gürbüz’ün Almanya’dan tatil için geldiği öğrenildi.

Ortaköy'de bir gece kulübünde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerden birin de 28 yaşındaki Mesut Gürbüz olduğu öğrenildi.

Turizmci olan ve Almanya’da yaşayan Gürbüz’ün tatil için arkadaşlarıyla İstanbul’a geldiği öğrenildi. Arkadaşlarıyla gittiği gece kulübündeki saldırıda ölen Gürbüz’ün Almanya’da yaşadığı belirtildi.

Eniştesinin Adli Tıp Kurumundan cenazesini teslim aldığı Gürbüz’ün yarın defnedilmek üzere memleketi Sivas’a gönderileceği öğrenildi.

IRAKLI BİR ÖĞRENCİ DE BULUNUYOR

Kimliği tespit edilenler arasında Irak'tan Türkiye'ye üniversite okumak için gelen bir gencin de olduğu öğrenildi.

İHA'nın haberine göre Iraklı Jalal Abbas isimli gencin Kemerburgaz Üniversitesinde öğrenci olduğu ve yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybettiği tespit edildi.

"BİR LÜBNAN VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ"

İstanbul'daki saldırının ardından kayıp olduğu bildirilen Lübnan vatandaşı Elias Wardini'nin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Reuters'ın Lübnan televizyon kanalından aktardığı habere göre ailesi, Wardini'nin öldüğüne dair resmi olarak bilgilendirildiklerini kaydetti.
Öte yandan bir başka Lübnanlı vatandaşın daha saldırıda hayatını kaybettiği ailesi tarafından doğrulandı.

Yaşamını yitiren ikinci Lübnanlı'nın kimliği Haykal Mousallem olarak açıklandı.

"5 SUUDİ ARABİSTAN VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ"

Suudi Arabistan gazetesinin haberinde, saldırıda en az 5 Suudi Arabistan vatandaşının hayatını kaybettiği ifade edildi.

Reuters'ın Al-Riyadh gazetesinden aktardığına göre yaklaşık 10 Suudi vatandaşın ise yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan haberde Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki konsolosluğundaki görevlilerin, doğru sayıyı belirlemek için Türk yetkililerle iletişim içinde olduğu belirtildi.
Son Güncelleme: 01.01.2017 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.