Şanlıurfa'daki Saldırıyı PKK Üstlendi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde görevli polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar, birlikte kaldıkları evde başlarından kurşunlanarak öldürüldü.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 16:40
Şanlıurfa'daki Saldırıyı PKK Üstlendi






 Şanlıurfa'daki Saldırıyı PKK Üstlendi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde görevli polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar, birlikte kaldıkları evde başlarından kurşunlanarak öldürüldü.

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis 25 yaşındaki Okan Acar ile Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 24 yaşındaki Feyyaz Yumuşak, bu sabah görevlerine gitmedi. Cep telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine mesai arkadaşları, iki polisin Kepez Mahallesi TOKİ Konutları'nda ortak kiraladıkları daireye gidince korkunç gerçekle karşılaştı. Kaldıkları iki ayrı odada başlarına tabancayla birer el ateş edilerek öldürülen Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın cesetleri yataklarında kanlar içinde bulundu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de haber üzerine ilçeye gitti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bir daire dışında binadaki diğer dairelerde oturanların tamamının tatilde olduğu belirlendi. Binada oturan ailenin de silah sesini duymaması, çifte cinayetin susturuculu silahla işlendiğini gündeme getirdi. Daire kapısında herhangi bir zorlama olmaması, önce polislerden birinin arkadaşını öldürdükten sonra intihar etmiş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Ancak olayda kullanılan silahın evde bulunmaması üzerine, çifte cinayeti üçüncü bir kişinin işlediği ve bu kişinin de tanıdık olduğu ihtimalini güçlendirdi. Savcılık polislerin cep telefonu kayıtlarını incelemeye aldı. 

Yetkililer, yapılacak otopsinin ardından polis Feyyaz Yumuşak'ın cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Niğde'ye, Okan Acar'ın cenazesinin de Kırşehir'e gönderileceğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI: PKK YAPMIŞ OLABİLİR

Bu arada Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, ev arkadaşı olan 2 polis memurunun öldürülmesinin terör saldırısı olabileceğini söyledi.

Daha önce PKK'nın Suriye kolu olan PYD mensuplarınca otomobilinin geçiş güzergahına bomba konularak düzenlenen suikasttan kurtulan Başkan Atilla, polislerin de PKK mensuplarınca şehit edilmiş olabileceğini ileri sürdü.

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar'ın bugün kaldıkları evde şehit edilmesi olayını, terör örgütü PKK üstlendi.

PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan bölücü örgütün sözde silahlı kanadı HPG'nin açıklamasında, eylemin 'Suruç'taki intihar saldırısının intikamını almak için yapıldığı' yer aldı.

Son Güncelleme: 22.07.2015 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.