Şemdinli'den acı haber; 8 şehit var

Şemdinli’den acı haber geldi: Sisli havada Irak'tan sızmaya çalışan PKK'lı katiller ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 şehit var..

02 Kasım 2017 Perşembe 10:22
Şemdinli'den acı haber; 8 şehit var






Şemdinli'den acı haber; 8 şehit var

     Şemdinli’den acı haber geldi: Sekiz şehit var! Operasyon başladı Hakkari Şemdinli'de Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada şehit sayısı 8'e yükseldi. Bölgede PKK'lı teröristlerle çatışma sürüyor... Bu sabaha karşı Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada şehit sayısı 8’e yükseldi.  

   4 PKK’lı teröristin de ölü ele geçirildiği çatışma sonrası bölgede helikopter desteğinde kapsamlı operasyona başlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yağış ve sisli havadan yararlanarak Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada 6'sı asker, 2'si güvenlik korucusu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çatışmada 5 PKK'lı terörist ise etkisiz hale getirildi. Şehit olan 8 güvenlik görevlisinin cenazeleri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi morgona kaldırıldığı belirtildi.

DHA'nın haberine göre, Çıkan çatışmada 5 PKK'lı teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bölgede havanın sisli olduğu ve görüş uzaklığının yer yer 1 metreye kadar düştüğü belirtildi.

ŞEHİT KORUCULARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu köyünde defnedileceği belirtildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Hakkari'de 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıya ilişkin TSK'dan açıklama geldi.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Şemdinli'de 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit oldu. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir

"02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.

Son Güncelleme: 02.11.2017 12:08
Anahtar Kelimeler:
şehitŞemdilli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.