Servis araçlarını engelleyen 10 işçi gözaltına alındı

BURSA’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası'nda, Tek Gıda- İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartıldıkları öne sürülen işçilerin işlerine iadesi amacıyla başlatılan eylemde, servis araçlarının...

03 Haziran 2015 Çarşamba 11:31
Servis araçlarını engelleyen 10 işçi gözaltına alındı






BURSA’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası'nda, Tek Gıda- İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartıldıkları öne sürülen işçilerin işlerine iadesi amacıyla başlatılan eylemde, servis araçlarının önüne yatan 10 kişi gözaltına alındı.
Karacabey’de faaliyet gösteren ve 900 işçinin çalıştığı Nestle Fabrikası'nda geçen temmuz ayında işveren ile Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 6 ay süren toplu sözleşme görüşmelerinin sonunda uzlaşma sağlanırken, 32 işçi ücretli izne çıkarıldı. Sözleşme sürecindeki davranışları gerekçesiyle bu işçiler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda 23 işçinin işine son verildi. İşverenin daha sonra 9 işçinin geri dönüşüne izin vermesine rağmen işçiler bu teklifi kabul etmeyerek arkadaşlarıyla birlikte 11 ay önce eyleme başladı. İşçiler, eylemi mart ayında haftada 3’er kişilik gruplar halinde açlık grevine dönüştürdü. Son olarak tüm işçilerin bir haftalık açlık grevi ise 22 Mayıs’ta sona erdi.
Bu sabah fabrikaya gelen servis araçlarının giriş-çıkışlarını engellemeye çalışan eylemcilere polis müdahale etti. Vardiya değişimi sırasında fabrikanın arka kapısında servis araçlarının altına yatan eylemcilerle polis arasında arbede çıktı. Polis, aralarında Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya’nın da bulunduğu 10 kişiyi yaka paça gözaltına aldı.
Bu arada Karacabey İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal da eylemcileri ikna etmeye çalıştı.
Sendikadan yapılan açıklamada, “Aylardır eylemlerine devam eden üyelerimize yönelik saldırılar art arda devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde de şiddetli saldırı ve müdahale ile karşı karşıya kalan üyelerimiz gözaltına alınmışlardır. Bugün gerçekleşen saldırıda 10 üyemiz ve Tekgıda-iş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya da bulunuyor" denildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.