Şule Çet Cinayeti; Kan donduran tuzağın ayrıntıları belli oldu

Ankara'da üniversite öğrencisi genç bir kızı çıkardıkları işe yeniden geri alma bahanesiyle tuzak kuran ve 20. kattan ölüme atan katil zanlıları nihayet tutuklandı.

17 Temmuz 2018 Salı 16:01
Şule Çet Cinayeti; Kan donduran tuzağın ayrıntıları belli oldu






Şule Çet Cinayeti; Kan donduran tuzağın ayrıntıları belli oldu


Ankara'da bir plazanın 20. katından atılarak katledilen Şule Çet cinayetinin katil zanlıları, cinayetin üstünden bir ay geçmesinin ardından tutuklanırken ortaya yeni kanıtlar çıktı. Talihsiz kızı işe geri alma bahanesiyle ofise çağıran zanlılardan Çağatay A. ve Berk A. cinayet ve tecavüz iddialarını redderken, genç kızın 9 parmağında cinsel bir saldırıya karşı direndiğine dair emareler ve bedeninde sperm kalıntıları bulundu. 

SALDIRGANA KARŞI DİRENMİŞ 

Ankara'da üniversite öğrencisiyken çalıştığı şirketten kovulan, geri dönme yalanıyla kurulan tuzağa gece yarısı düşürülen genç kızın ölümüyle ilgili yeni bulgular iki şüphelinin tutuklanmasını sağladı. Şule Çet’in ölümüyle ilgili tutuklanan Çağatay A. ve Berk A.’nın ifadeleri ortaya çıktı. Berk A. ifadesinde "Çağatay kızın atlayıp gittiğini söyledi. Hemen aşağı indim. Güvenlik görevlisine ‘buradan bir kız geçti mi’ diye sordum..." dedi.

Şule Çet'in ölümüyle ilgili tutuklanan Çağatay A. ve Berk A.'nın mahkemede verdikleri ifadeler ortaya çıktı. Şule Çet'le aynı odada olduğu belirtilen Çağatay A. suçlamaları reddederken; Berk A. ise olay esnasında dışarıda olduğunu savundu. Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Şule Çet, Ankara'daki bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın intihar olduğu iddia edilmişti. Olayın ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Çağatay A. ve Berk A. soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çağatay A.'nın ve Berk A.'nın mahkemede verdiği ifadeler ortaya çıktı.

TECAVÜZ İDDİASINI REDDETTİ

Şule Çet'in katil zanlısı olarak gösterilen Çağatay A., savunmasında "Suçsuzum" dedi. Tecavüz iddialarını reddeden Çağatay A. "Maktulle cinsel amaçlı değil, başka hiçbir şekilde yakınlaşmamız olmadı" şeklinde ifade verdi. Çağatay A. daha önce verdiği ifadeyi tekrar ettiğini belirtti. Şüphelilerden Berk A. ise olay anında odada olmadığı ifade ederek suçsuz olduğunu savundu. Berk A. olaydan sonra sinir krizi geçirip genç kızla aynı odada bulunan Çağatay A.'ya vurduğunu öne sürdü. Berk A., ifadesinde şöyle konuştu: "Onlar içerideydi. Ben olay yerinde yoktum. Atladığını, düştüğünü görmedim. Çağatay yanıma geldi. Kızın atlayıp gittiğini söyledi. Çağatay'ın elinin şiştiğini gördüm. Olayın vahim olduğunu anladım. Hemen aşağı indim. Güvenlik görevlisini gördüm. 'Buradan bir kız geçti mi' diye sordum. Geçmedi deyince, sinir krizi geçirdim. Çağatay'a vurdum. Kızın atladığı yerde değildim. Cinsel amaçlı herhangi bir şekilde temasım olmadı."

1.5 AY SONRA TUTUKLANDILAR

Zanlılar, olaydan yaklaşık 1.5 ay sonra polis tarafından yeniden gözaltına alınmıştı. Çağatay A. ile Berk A., "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "cinsel saldırı" suçlarından hafta sonu tutuklandı.


O GECE NE OLMUŞTU?

Çet'in yakınları olayın iddia edildiği gibi intihar değil cinayet olduğunu belirtip yargıya başvurmuştu. Şule Çet'in binadan düştüğü sırada yanında bulunan Çağatay A. iki kere gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Son olarak Çet'in otopsi raporunda ölmeden önce cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıkmıştı. Çet'in atladığı iddia edilen pencerede yapılan incelemelerde parmak izlerine rastlanmamıştı.

Çet'in vücudunda yapılan incelemelerde 10 parmağının dokuzunda bir erkeğe ait doku çıkmıştı. Ayrıca Çet'in kanında uyumayı tetikleyen uyarıcı madde tespit edilmişti.

SAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, üniversite öğrencisi Çet'in, 29 Mayıs 2018'de Mevlana Bulvarı'ndaki bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, genç kızın plazada birlikte bulunduğu şüpheliler Çağatay A. ile Berk A'nın gözaltına alınarak, 'Taksirle öldürme' suçundan adli kontrol talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimine mevcutlu olarak sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, 2 şüpheli, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı ve haftanın belirli günleri kolluğa imza verme yükümlülüğü konularak adli kontrol altına alındı.

Açıklamada, soruşturma devam ederken şüphelilerin tekrar gözaltına alındıkları ve 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, ancak mahkemenin her 2 şüpheliyi serbest bıraktığı kaydedildi.

YENİ DELİLLER IŞIĞINDA YENİDEN GÖZALTINA ALINDILAR

Açıklamada, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığınca düzenlenen otopsi raporunda Şule Çet'in kesin ölüm sebebi hakkında kanaate varılamadığı, kesim ölüm sebebinin tespiti amacıyla tüm evrakların İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiği, olay yerinde bulunan ve Çet'e ait olduğu değerlendirilen telefonun da Ankara Emniyet Müdürlüğünde halen incelendiği belirtildi.

Şule Çet'in ölümüyle ilgili toplanan deliller ışığında şüpheliler Çağatay A. ve Berk A'nın tekrar gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, şüphelilerin 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'Cinsel saldırı' suçlarından tutuklanmaları için Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
Şule Çet Cinayeti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2018-07-20 21:12:38

Şerefsizler, bunun hesabını vereceksiniz!..