Sürücüler dikkat...Cezası 602 lira.

 Araç sürücüleri dikkat.Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’tan itibaren uygulamaya geçiyor.Uygulama 1 Nisan’da sona erecek.

13 Kasım 2016 Pazar 15:41
Sürücüler dikkat...Cezası 602 lira.






   

      Sürücüler dikkat...Cezası 602 lira.
   Araç sürücüleri dikkat.Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’tan itibaren uygulamaya geçiyor.Uygulama 1 Nisan’da sona erecek.
   2012 yılından beri ülkemizde uygulanan zorunlu kış lastiği uygulamasına uymayan sürücülere 602 lira para cezası verilecek.
   UlaştırmaDenizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012 yılında yürürlüğe giren “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik’e kış lastiği olmayan araçlara trafikte izin verilmeyecek.Bu uygulamaya uymayan sürücülere 602 lira para cezası uygulanacak.
   Yetkililer sürücülerin bu kurala uymalarının sadece kendi güvenlikleri için değil trafikte seyreden diğer araç sahiplerinin güvenliği için de önem taşıdığının altını çizerek bu kurala her araç sahibinin uymasının gerektiğini belirtiyorlar.
   Geçen yıl ülkemizde 
   

Neden Kış Lastiği Kullanmalı
   Hava sıcaklığının düşmesiyle araçlarda bulunan yaz lastiği diye tanımlanan lastikler sertleşir.Dolayısıyle yol tutuşu azalır ve fren mesafesi uzar.Lastik kanallarındaki su tahliyesi yetersiz kalacağından suda ve diğer kış şartlarında aracın kızaklanma riski artar.
   Kış lastiklerinde ise;Kış lastikleri kış mevsimine göre tasarlandığından lastik üzerinde bulunan kanallar suyu kolayca tahliye ederek hem duruş mesafesini kısaltır,hemde kızaklanmayı önler.
 

Anahtar Kelimeler:
Kış Lastiği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.