Tacizden açığa alınan doktor kendini savundu: İftira attılar

Aydın'da, hastanede staj yapan bir lise öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla gözaltına daha sonra serbest bırakılan doktor R.T. iddiaları yalanladı.

15 Nisan 2016 Cuma 15:35
Tacizden açığa alınan doktor kendini savundu: İftira attılar






Tacizden açığa alınan doktor kendini savundu: İftira attılar


Aydın'da cinsel taciz iddiasıyla açığa alınan doktor iddiaları yalanladı. 55 yaşındaki doktor R.T. kendisinin attığı mesajların taciz içeriği olmadığını söyledi.


Aydın'da, hastanede staj yapan bir lise öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest kalan, ardından da görevden uzaklaştırılan 55 yaşındaki Uzm. Dr. R.T. suçlamayı kabul etmezken; kocasına destek veren psikiyatri uzmanı eşi A.T. da iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan evli Dr. R.T., iddiaya göre, hastanede staj yapan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi M.A.'yı bir süredir taciz etmeye başladı. Genç kıza, "Çok güzelsin, çok tatlısın" diyerek öptüğü öne sürülen R.T., aynı zamanda cep telefonundan mesaj da atarak tacizi sürdürdü. M.A.'nın bunları ailesine anlatması üzerine durum polise bildirildi. Şikayet üzerine geçen çarşamba günü gözaltına alınan R.T., aynı gün sevk edildiği adliyede denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı. Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise doktor R.T.'nin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

İDDİALARI REDDETTİ

İddialarla ilgili olarak Dr. R.T., eşi A.T. ile birlikte açıklama yaptı. Öğrenciyi dosya getirirken öptüğü iddiasının bulunduğunu söyleyen R.T., "Böyle bir şey mümkün değil. Dosyaları benim tıbbi sekreterim getirir. Kendisi polikliniğe bir defa geldiğinde ise içeride sekreterlerim ve hastam vardı" dedi. M.A ile karşılıklı olarak birkaç kez cep telefonuyla mesajlaştığını söyleyen R.T., "Spor yaptığını, ben de sporun nasıl geçtiğini sordum. Kendisine de nöbette olduğumu yazdım. Zaten birkaç satırlık bir mesajdı. İçeriğinde de taciz söz konusu değildi" dedi.

"BİZİM DE AİLEMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ VAR"

İki çocuğundan büyük olanının 15 yaşında olduğunu söyleyen R.T., stajyerin kendi çocuğu yaşında olduğunu belirterek, "Benim bildiğim, bir ülkede demokrasi varsa, hukuk varsa, masumiyet karinesi varsa; önce suçun ispat edilmesi lazım. Gerçekten suçlu muyuz yoksa değil miyiz? Bu iddialara istinaden açığa alınmalar, basında deşifre edilmeler yanlış. Bizim de ailemiz ve çocuklarımız var. Kişiliği daha oturmamış bir genç kızın iddiaları neticesinde bir yuvanın alabora olması gerçekten çok düşündürücü" dedi.

Bazı meslektaşlarının ve hastalarının kendilerine destek verdiğini açıklayan R.T., stajyer öğrencinin babası tarafından kendisine ve eşine tehdit mesajları geldiğini ve eşine telefon açılarak ağır küfür ve hakaretlerde bulunulduğunu öne sürdü. RT., "Biz de avukatımızla konuşarak hukuki süreç başlatacağız" dedi.

EŞİ DESTEK VERDİ

İddialar karşısında çok üzüldüklerini açıklayan doktorun psikiyatri uzmanı olan eşi A.T., 16 yıllık evlilikleri boyunca eşinin böyle bir olaya karışmadığını belirtti; masumiyetine inandığını söyledi.

 
Anahtar Kelimeler:
Aydında Cinsel Taciz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.