Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi: Parayı yatır, yoksa çocuğunu öldürürüz'

BURSA'da, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, aradıkları ev telefonuna çıkan 11 yaşındaki kızdan babasıyla ilgili bilgi aldıktan sonra bu kez baba Mehmet Oruç’a ulaşıp 'banka soygunu' yalanını kullanarak para istedi....

09 Mart 2015 Pazartesi 17:11
Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi: Parayı yatır, yoksa çocuğunu öldürürüz'






BURSA'da, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, aradıkları ev telefonuna çıkan 11 yaşındaki kızdan babasıyla ilgili bilgi aldıktan sonra bu kez baba Mehmet Oruç’a ulaşıp 'banka soygunu' yalanını kullanarak para istedi. Dolandırıcılar, bu yalana Mehmet Oruç’u inandıramayınca, bu kez "Parayı yatır yoksa kızını öldürürüz" diye tehdit ettiler. Bankadan 10 bin lira alan Oruç, parayı yatırmadan durumu gerkçek polise bildirince dolandırıcıların oyunu bozuldu.
Telefonda kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, her seferinde yeni bir yöntem kullanarak vatandaşları kandırmaya çalışıyorr. Son olayda, merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesinde oturan tekstil fabrikası işçisi 46 yaşındaki Mehmet Ali Oruç’dan 10 bin lira isteyen şüpheliler Oruç’un durumu fark ederek, polise bildirmesi sonucu amaçlarına ulaşamadılar.
Mehmet Oruç’u hedef seçen dolandırıcıların aradığı ev telefonuna 11 yaşındaki kızı S.O. çıktı. Kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, S.O.'dan babasının kimlik bilgilerini istedi. Telefondaki kişilerin polis olduğuna inanan S.O. bilgileri verince dolandırıcılar bu kez baba Mehmet Oruç’u aradı. Aynı anda hem kızı hem babası ile telefonda görüşen şüpheliler, Mehmet Oruç’a, "Bir banka soyulmuş. Sahte kimlikle yüklü miktarda para çekilmiş. Kızın da yanımızda. Hemen parayı yatırman gerekiyor" dediler. Dolandırıcıların tehdidi üzerine evi arayan Oruç telefonun meşgul çalması üzerine paniğe kapıldı. Tekrar arayan dolandırıcılara inanmayan Oruç, 'polisin parayla ne işi olur' deyince bu kez, "Parayı yatır yoksa kızın ölür" yanıtını aldı. Bankadan 10 bin lira çeken Oruç, yine de şüphesini yenemeyip polise haber verince durum ortaya çıktı. Oruç’un evine gelerek kapıyı çalan ekipler, içeriden ses çıkmayınca S.’nin okuluna gitti. S.O.’nun okulda olmadığını öğrenen ekipler, tekrar eve geçti. Burada camları ve kapıyı çalan ekipler, S.O.’ya ulaşmak için yoğun çaba gösterdi. Bir süre sonra S.O.'nun kapıyı açmasıyla küçük kızın kaçırılmadığı ortaya çıktı.
'SÖYLEDİKLERİ HİÇ İNANDIRICI DEĞİLDİ'
Yaşadıklarını anlatan Mehmet Oruç, dolandırıcıların kızının ellerinde olduğunu söylemeleri üzerine paniğe kapıldığını belirterek, "Ancak söyledikleri hiç inandırıcı değildi. Polisin parayla işi olmazdı. Daha sonra bankadan para çekerek onları oyaladım. Polise başvurunca durum ortaya çıktı" dedi.
S.O. da, “Beni de telefonla arayan kişiler, ‘Babanın taklidini yapan eve birilerine gelecek. Onlara inanma baban yanımızda' dedi. Ben de onların dediklerini yaptım. Dışarıda seslerin geldiğini duyunca telefonu bıraktım ve camdan baktım. Sonra tekrar telefonun yanına gelerek onlara ‘Dışarıda birkaç kişi var’ dedim. Bana ‘Telefonu kapat kapıyı aç dediler.’ Bende telefonu kapatmadan kapıyı açtım ve polisle karşılaştım” diye konuştu.
Polis, dolandırıcıları yakalamak için çok yönlü soruşturmasını sürdürüyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.