Terör örgütünden Karadeniz'de kanlı eylem talimatı

Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgesinin kesiştiği bölgede kanlı saldırılar düzenlemeye hazırlanan PKK'lı teröristlerin yakalanması için operasyonlar yoğunlaştırılıyor.

29 Temmuz 2018 Pazar 14:22
Terör örgütünden Karadeniz'de kanlı eylem talimatı







Terör örgütünden Karadeniz'de kanlı eylem talimatı


Terör örgütü PKK'nın son dönemde Karadeniz'de kanlı saldırılara hazırlandığı ortaya çıktı. Örgütün bu amaçla Giresun kırsalındaki teröristlere telsiz talimatı verdiği belirlendi. Gümüşhane Giresun arasında sık sık yer değiştiren teröristler konusunda vatandaşlar da uyarıldı.


PKK/KCK terör örgütü sözde merkez komite üyesi ve askeri sorumlusu Baver/ Dersim kod adlı Süleyman Şahin'in Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki teröristlere, 'eylem yapın' talimatı verdiği ortaya çıktı.

PKK terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla çalışma yapan istihbarat birimleri, terör örgütünün yeni planlarını deşifre etti. PKK/KCK terör örgütünün sözde merkez komite üyesi ve askeri sorumlusu Baver / Dersim kod adlı Süleyman Şahin'in bölgede faaliyetlerini sürdüren örgüt üyelerine eylem yapılması talimatı verdiği ve örgüt üyelerinin aktifleşmesini istediği belirlendi. Şahin'in bölgedeki terör örgütü üyelerinden bu yıl daha çok eylem beklediği ve Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleşen bir eylemin diğer bölgelere oranla daha çok ses getirdiğini ifade ettiği tespit edildi. 

SABOTAJ VE SUİKAST EMRİ VERDİ

Enis Yıldırım'ın haberine göre, İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlar doğrultusunda, bölgede güvenlik birimleri tedbirleri en üst düzeye çıkardı. Baver / Dersim kod adlı Süleyman Şahin'in bölgedeki teröristlerden sabotaj ve suikast eylemleri istediği belirtildi. İstihbarat birimleri, emri veren kişinin, 2013 yılında kaçırılan kamu görevlilerini Kuzey Irak'ta dönemin BDP'li milletvekillerine teslim eden grubun başında yer aldığını ve 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren terörist olduğunu tespit etti.

TERÖRİSTLER HER YERDE ARANIYOR

Cudi-Zaza kod adlı Mehmet Yakışır ve Rodi kod adlı Levent Dayan'ın etkisiz hale getirilmesinin ardından kaçan 4 teröristin yakalanması için operasyonlar aralıksız olarak sürüyor. İHA ve iz takip köpekleri ile bölgede aranan teröristlerin sığınağa girmiş olma ihtimalini değerlendiren güvenlik güçleri, yaralı teröristin kan izlerinin kesildiğini tespit etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ufuk sayın 2018-07-29 23:29:31

pkklı teröristler aylardır karadeniz dağlarında cirit atıyor ama bir türlü yakalanamıyor öldürüldü deniliyor sonra yine operasyon. içişleri bakanı halkı doğru dürüst bilgilendirsin artık. Eren'in katilleri öldürüldü artık karadeniz yaylalarında terörist yok denilmişti, erenin anasına ev verilmişti fakat hala teröristler var..