Terörle mücadalede özel karakollar kuruluyor

Terör örgütlerini, teröristleri, terörist saldırı yöntemlerini yakından bilen uzman personelin yer alacağı özel karakollar kuruluyor..

11 Ocak 2016 Pazartesi 08:48
Terörle mücadalede özel karakollar kuruluyor






Terörle mücadalede özel karakollar kuruluyor

Türkiye, terörle mücadelede önemli bir adım daha atıyor. Terör örgütleri ve teröristleri yakından tanıyan uzman personelin görev aldığı özel karakollar kuruluyor. Terörle mücadelede dönüm noktası olarak kabul edilen karar doğrultusunda kurulacak olan karakollar aracılığıyla terör örgütlerine karşı sahada önemli bir avantaj sağlanacak.

ÜÇ AYAKLI MÜCADELE

Terör örgütlerine karşı önleme ve etkili müdahale amacıyla, İstanbul dahil pek çok kentte özel polis merkezleri kurulacak. Özel Herakat polislerinin yer alacağı bu merkezlerde günlük asayişle ilgili işlere bakılmayacak. Sadece teröristlerin; hendek, barikat, girilemeyen mahalle ve canlı kalkan girişimleri hedef alınacak.
Sabah Gazetesi'nhde bugün yer alan Okan Müderrisoğlu'nun haberine göre, PKK'ya karşı yeni stratejinin 3 ayağı var: Konuşlanma, önleme ve anında müdahale... Kritik yerlere özel karakollar kurulup PKK'ya 'tam saha pres' yapılacak.

Terör örgütü PKK ve örgütle işbirliği içinde hareket eden DHKP-C ve MLKP'nin şehir merkezlerinde uygulamaya koyduğu terör konseptine karşı yeni bir plan hazırlandı. Bakanlar Kurulu'nda da görüşülen ve teröristle mücadeleyi, geniş kapsamlı terörle mücadele ile aynı anda yapmayı esas alan plan için düğmeye basıldı.

KALICI POLİS NOKTALARI KURULACAK

"Konuşlanma, önleme, anında müdahale" ayaklarından oluşan yeni konsepte göre terör örgütü unsurları ilçelerden temizlendikten sonra Türkiye'nin genelinde teröre tam saha pres uygulanacak. Terör örgütünün sızma girişiminde bulunacağı ya da eleman barındırdığı bölgelerde "yüksek güvenlikli geçici polis noktası" kurulacak.

TERÖR KARAKOLLARI NEREYE KURULACAK

Terörle mücadele için ilk karakollar Şırnak, Hakkâri, Mardin, Ağrı, Van, Bitlis ve Muş'ta, kritik 38 noktaya "yüksek güvenlikli geçici polis noktası" kurulacak.

Önümüzdeki bir yılda, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Adana, Mersin'in bazı mahallelerinin de bulunduğu 29 il ve 129 ilçede, 190 noktada "kalıcı polis noktaları" kurulacak. Bu emniyet merkezlerinde vatandaşın günlük asayişle ilgili işlemler yapılmayacak. Karakolların tek görevi, şehirlerde "kurtarılmış bölgeler", "girilemeyen mahalleler" oluşturulmasını önlemek ve terör örgütü mensuplarının yerleşmesini engellemek olacak.

GENÇLER KAZANILACAK

Halen 7 bin 800 olan polis özel harekât sayısı 19 bin 500'e çıkarılacak. Yüksek güvenlikli mahalle karakollarında özel eğitimli polisler görev yapacak. Teröristlerin gücünü kırmaya yönelik bu adımla birlikte Milli Eğitim, Gençlik Spor ve Sağlık Bakanlıkları da çocuk ve gençlere yönelik reçeteleri sahaya yansıtacak. Örgüte yeni katılımların önü kesilecek.
Son Güncelleme: 11.01.2016 08:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.