Ünlülerin uyuşturucu davasında şok karar

06 Mayıs 2016 Cuma 14:15
Ünlülerin uyuşturucu davasında şok karar






Ünlülerin uyuşturucu davasında şok karar

Aralarında Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Cenk Eren'in gibi isimlerin bulunduğu uyuşturucu davasında mütalaasını açıklayan savcı 'uyuşturucu temin etme' suçundan haklarında yeterli delil edilmediğini belirtti.
Ünlü isimler hakkında yanlızca ''uyuşturucu madde kullanmak' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini ve bu cezanın da 5 yıl süreyle ertelenmesini talep etti.

İstanbul Narkotik Polisi, 2013 yılının Ocak ayında yaptığı operasyonda aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, ve şarkıcı Cenk Eren'i "uyuşturucu temin etmek" suçundan gözaltına almıştı. Soruşturma sonunda kapaltılan Terör Mücadele Suçlar Savcısı Abdullah Mirza Coşkun  aralarında Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Cenk Eren, Ayşe Selin Boronkay'ın da bulunduğu 34 kişi hakkında dava açmıştı. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı mütaalasını açıkladı. Savcı Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy, Ayşe Selin Boronkay, Cenk Eren, Yusuf Hasan Akgün hakkında “uyuşturucu madde temin etme” suçundan yeterli delil elde edilemediğini belirterek   "kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın almak, bulundurmak ve kullanmak” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini ve 5 yıl süreyle ertelenmesini talep etti.

SAVCI DOSYADA ÖRGÜT YOK DEDİ

Savcı diğer sanıklar hakkında 'suç örgütü kurma ve yönetme' suçundan beraatlerini istedi. Ancak sanıkların  'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti , kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' gibi suçlardan 10 yıldan 18,5 yıla kadar degişen hapis cezalarıyla cezalandırılmalarını talep etti. Savcı Sanık Mehmet Akgün'ün ise firari olması sebebiyle dosyasının ayrılarak yargılamasının yapılmasını talep etti. Sanıklardan Necati Fidan'ın hem örgüt üyeliği hem de 'uyuşturucu madde satma ve temin etme' suçundan beraatini talep etti.

İÇTİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ

İfadesinde kimseye uyuşturucu temin etmediğini belirten Çağatay Ulusoy, "Bizim camiada birçok kişi esrar içiyor. O dönemde Emir'in Yolu dizisinde oynuyordum. Psikolojik ve ruhen sıkıntılı bir dönemdeydim. Daha fazla içmeye başladım" şeklinde savunma yapmıştı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.