Üsküdar'da halk otobüsü durağa girdi: 3 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Üsküdar'da özel halk otobüsü durağa girdi.

01 Şubat 2018 Perşembe 15:06
Üsküdar'da halk otobüsü durağa girdi: 3 kişi hayatını kaybetti






Üsküdar'da halk otobüsü durağa girdi: 3 kişi hayatını kaybetti

   İstanbul Üsküdar'da özel halk otobüsü durağa girdi.Üsküdar’da özel halk otobüsü, İETT otobüsünün önüne geçmek isterken direksiyon hakimiyetini kaybederek, durağa girdi. İlk belirlemeler göre 3 kişi öldü,5 kişi de yaralandı. Özel Halk Otobüsü Şirketleri’nden yapılan açıklamada kazayı yapan otobüsün hizmete dün başladığı belirtildi. Olay saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Üsküdar Dr. Eyüp Aksoy Caddesi’nde ilerleyen özel halk otobüsü durağa yanaşan İETT otobüsünün önüne geçmek istedi. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, önce İETT otobüsüne çarptı. Sonra kaldırıma çıkarak durakta bekleyenleri ezdi. Feci kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.Kazada ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Otobüsün bugün İkinci seferini yaptığı belirlenirken, kazada ölenlerin kimlikleri de belli oldu. 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışan 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsünün dün hizmete başlayan yeni nesil bir araç olduğu belirlendi.

   Kazada Mustafa Erdoğan (70), Aygül Erdoğan ve Perihan Çelik hayatını kaybetti.Kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesinin arkasındaki Dr. Eyüp Aksoy caddesi üzerinde , henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır. Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır.”

    Üsküdar’daki kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi olay yerinde açıklama yaptı. Ramazan Şen kazanın ardından durağa dalan otobüsün şoförüyle görüştüğünü kaydetti. Ramazan Şen, “Şoförle görüştüm. Kendisi, ‘araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım’ diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş” diye konuştu.

   Olaya karışan şoförün polis merkezinde olduğunu belirten Şen, ‘Süratli olduğu yönündeki’ iddiaların hatırlatılması üzerine de “Kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Araba ambaleye kalkmış; beyin denilen birşey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış. Frene bassanız, imdadı çekseniz yine de durduramazsınız” şeklinde konuştu.Bir basın mensubunun “Bu tür teknik hatalar sık oluyor mu” şeklindeki sorusuna Şen, “Oluyor. Bir ay önce aynı şeyi yine yaşamıştık. Beyinli araçlarda binde bir bu olaylar yaşanabiliyor. Gaz pedalının takılması söz konusu değil, beyinle alakalı bir şey” şeklinde konuştu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Kazada ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Otobüsün bugün İkinci seferini yaptığı belirlenirken, kazada ölenlerin kimlikleri de belli oldu. 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışan 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsünün dün hizmete başlayan yeni nesil bir araç olduğu belirlendi. Kazada Mustafa Erdoğan (70), Aygül Erdoğan ve Perihan Çelik hayatını kaybetti.

“OTOBÜS DÜN HİZMETE BAŞLADI”
Kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri’nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesinin arkasındaki Dr. Eyüp Aksoy caddesi üzerinde , henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır. Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır.”


BEYNİ KİLİTLENMİŞ


Üsküdar’daki kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi olay yerinde açıklama yaptı. Ramazan Şen kazanın ardından durağa dalan otobüsün şoförüyle görüştüğünü kaydetti. Ramazan Şen, “Şoförle görüştüm. Kendisi, ‘araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım’ diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş” diye konuştu.

SÜRATLİ OLDUĞU ŞEKLİNDEKİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ
Olaya karışan şoförün polis merkezinde olduğunu belirten Şen, ‘Süratli olduğu yönündeki’ iddiaların hatırlatılması üzerine de “Kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Araba ambaleye kalkmış; beyin denilen birşey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış. Frene bassanız, imdadı çekseniz yine de durduramazsınız” şeklinde konuştu.

“BEYİNLİ ARAÇLARDA BİNDE BİR BU OLAYLAR YAŞANABİLİYOR”


Bir basın mensubunun “Bu tür teknik hatalar sık oluyor mu” şeklindeki sorusuna Şen, “Oluyor. Bir ay önce aynı şeyi yine yaşamıştık. Beyinli araçlarda binde bir bu olaylar yaşanabiliyor. Gaz pedalının takılması söz konusu değil, beyinle alakalı bir şey” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 01.02.2018 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.