Vezneciler'e bombalı aracı kadın terörist bırakmış

Vezneciler katliamında kullanılan aracı PKK'lı kadın teröristin bıraktığı ortaya çıktı. Teröristlerin bölgede uzun süre keşif yaptığı belirlendi. İşte o haberin detayları

09 Haziran 2016 Perşembe 00:39
Vezneciler'e bombalı aracı kadın terörist bırakmış






Vezneciler'e bombalı aracı kadın terörist bırakmış

Kadın çocuk, yaşlı genç demeden 11 kişinin canına kıyan ve 36 kişiyi yaralayan katliam saldırısının detayları ortaya çıkıyor. Terör örgütü PKK'nın kirli işlerini üstlenen TAK adlı terörist grubun gerçekleştirdiği saldırıda bombalı aracı kadın teröristin getirdiği belirlendi. PKK'lı katillerin vahşi plânı gerçekleştermek için örgütün yoğun olarak taban bulduğu Bağcıları tercih ettiği görülüyor.


SABAH ERKEN SAATLERDE ARACI BIRAKMIŞ


Terör örgütü üyesi kadın bombacının, patlayıcı yüklü aracı sabah saat 08.05'de saldırı noktasına bıraktığı belirlendi.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih Vezneciler’de 6'sı polis 11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araçla yapılan terör saldırısını çözmek için geniş çaplı soruşturma başlattı. AKŞAM, Gazetesi'nde Devrim Tosunoğlu imzasıyla yayınlanan hasere göre Ramazan ayının ikinci günü Türkiye'yi yasa boğan Beyazıt’taki kanlı saldırıda kullanılan aracın kayıtlarına ulaştı.

PKK'NIN KİRLİ İŞLERİNİ YAPAN ÖRGÜT GÜNDEMDE

İstihbarat birimlerinin yaptığı incelemede saldırıyı PKK terör örgütünün uzantısı olan TAK militanlarının yaptığı belirlendi.

ARACI KORSAN TAKSİ YAPMAK İÇİN KİRALAMIYLAR

Parçalanan otomobilin 34 ... 76 plakalı gri renkli Renault Clio marka bir otomobil olduğu belirlendi. Otomobili ilk sahibinin Bağcılar'da bir galeriye satılması için bıraktığı ve sattığı belirlendi. Otomobili satın alan kişinin de korsan taksicilik yapacağını söyleyen bir kişiye otomobilini kiraladığı belirlendi. Polis, 4 zanlıyı gözaltına aldı.

OTOPARKTAN GELİP ALDI

Polis ekipleri, araçın Mercan Kat Otoparkı'na 29 Mayıs 2016 günü  sabah saat 08.33'de giriş yaptığını tespit etti. 7 Haziran 2016 günü sabah saat 06.42'de otoparktan ayrılan bombalı aracın sabah saat 08.05'de patladığı noktaya park edildiği belirlendi. Otoparktan aracı türban takmış genç bir kadının aldığı, arka koltuğunda da 2 adet koli bulunduğu öğrenildi.

Teröristin eşgali belirlendi

Bölgedeki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, bomba yüklü aracı olay yerine getiren ve çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatan teröristin eşkalini belirledi. Şüphelilerin verdiği ifadeler ve olay yerinden elde edilen bulgular doğrultusunda teröristin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

iŞÇi KILIĞINDA KEŞiF

Yapılan incelemelerde teröristlerin daha önce de bölgede keşif yaptıkları tespit edildi. Saldırının park halindeki otomobille yapıldığı bölgede inşaat halindeki otelin teröristlerce kamufle olmak için kullanıldığı değerlendiriliyor. Polis, teröristlerin dikkat çekmemek için inşaat malzemesi yüklü otomobiller ile bölgeye gelerek kendilerini otelin tadilatında çalışan işçi gibi gösterdikleri ihtimali üzerinde duruyor. Teröristlerin başka araçlarla polisleri izledikleri değerlendiriliyor.

Batıdan ahlaksız yorum

Batı basını, Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarında PKK'yı görmezden geldi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti hedef aldı. Alman Märkische Allgemeine gazetesi, terörle mücadelenin 'propaganda savaşıyla kazanılamayacağı'nı yazarken, Heilbronner Stimme şu yorumu yaptı:

KÜSTAH YORUM

Türkiye'yle barış süreci sona erdi ve şiddet sarmaldan yakın zamanda bir çıkış yolu gözükmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara'daki hükümeti Kürtlerle barış sürecindeki sorumsuz eylemleri ve tehlikeli Suriye politikasıyla büyük oranda suçlular. İncil'de ‘Şiddet eken şiddet biçer' diye bir ifade vardır. Kürt şehirlerini yakıp yıkanlar bunun sonuçlarına katlanmak zorunda" diye yazdı.

 
Son Güncelleme: 09.06.2016 04:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.