Yine facia, yine ölüm, yine kaçaklar: Yolcu gemisine çarptılar

Suriyeli kaçakları taşıyan bot, Çanakkale Ayvacık açıklarında yolcu gemisiyle çarpıştı. İlk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti. 20 kişi kurtuldu 14 kişi ise halen kayıp

20 Eylül 2015 Pazar 16:51
Yine facia, yine ölüm, yine kaçaklar: Yolcu gemisine çarptılar






Yine facia, yine ölüm, yine kaçaklar: Yolcu gemisine çarptılar

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan ve içinde 46 kaçak göçmen bulunan lastik bot, bir yolcu gemisinin çarpması sonucu battı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre; denizde boğulan 4’ü çocuk 13 kişinin cesedi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunurken, 20 kişi kurtarıldı. Kayıp göçmeni arama çalışmaları sürüyor.

Kazadan sağ kurtulan ve adının Haseen olduğunu söyleyen bir göçmen Yunanistan resmi haber ajansı ANA'ya, içinde bulundukları tekneye bir geminin çarptığını söyledi.

Haseen, "Karanlıktı, geminin üzerimize doğru geldiğini gördük. El fenerleri ve cep telefonlarıyla dikkat çekmeye çalıştık ama bizi görmediler" dedi.

Suya atlayan göçmenler, art arda gelen büyük dalgaların arasında başlarını suyun üzerinde tutmaya çalışmış.

Haseen, çocuklarını kaybettiklerini ve karanlıkta onları göremediklerini de sözlerine ekledi.

Kayıplar arasında yaşları 12'den küçük olan 8 çocuk olduğu belirtildi. Kurtulanlar arasında ise suda en az iki saat geçiren bir anne ve bir bebek de bulunuyor.


Son Güncelleme: 20.09.2015 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.