AgriGO.AI ile Çiftçiye Yapay Zeka Desteği

AgriGO.AI ile Çiftçiye Yapay Zeka Desteği

AgriGO.AI, çiftçilere WhatsApp üzerinden yapay zekâ destekli bilgi desteği sunmaya başladı.

AgriGO.AI ile Çiftçiye Yapay Zeka Desteği

Türkiye’de tarımın dijital dönüşümüne öncülük eden Tabit’in kurucularının geliştirdiği yeni nesil tarım asistanı AgriGO.AI, çiftçilere WhatsApp üzerinden yapay zekâ destekli bilgi desteği sunmaya başladı. Uygulama sayesinde çiftçiler, ürünleriyle ilgili sorulara saniyeler içinde kolayca ulaşabilecekleri bir platform üzerinden yanıt alabiliyor.

Uygulama indirmeden yapay zeka desteği

AgriGO.AI, hiçbir kurulum ya da özel yazılım gerektirmeden yalnızca WhatsApp üzerinden kullanılabiliyor. 0212 909 1525 numarasını telefonlarına kaydeden çiftçiler; yazılı, sesli ya da görsel şekilde sordukları sorulara anında yanıt alabiliyor. İlk üç ay boyunca tamamen ücretsiz olarak sunulan hizmet, tarımda bilgiye erişimde büyük bir kolaylık sağlıyor.

Sadece çiftçilere değil, tarımın tüm paydaşlarına özel çözümler

AgriGO.AI yalnızca üreticilere değil; tohum ve zirai ilaç şirketlerinden bankalara ve sözleşmeli tarım yapan kuruluşlara kadar geniş bir yelpazede paydaşa hizmet sunuyor. Platform, hedefli ürün tanıtımları, dijital satış kanalları, finansal çözümler ve veriye dayalı stratejik karar desteği gibi pek çok alanda özelleştirilmiş çözümler içeriyor.

Akıllı Köy’ün kurucularından yeni bir teknoloji hamlesi

Türkiye’de tarımın dijitalleşmesi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Tülin Akın, Tabit’in kurucu ortağı Coşkun Yıldırım ve dijital dönüşüm alanındaki girişimleriyle tanınan Ercan Balcı, AgriGO.AI’yi birlikte hayata geçirdi. Bu ortak girişim, yazılım geliştiriciler, yapay zekâ uzmanları ve tarım profesyonellerinden oluşan disiplinlerarası bir ekiple geliştirildi.

Kırsalda bilgiye erişim kolaylaşıyor

AgriGO.AI, özellikle kırsalda teknolojiye erişimi sınırlı olan çiftçiler için büyük bir fırsat sunuyor. Kurulum gerektirmeyen yapısıyla her yaştan çiftçiye hitap eden platform, bilgiye ulaşımı demokratikleştirerek, üreticinin verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Tabit Kurucu Ortağı Tülin Akın, uygulamayla ilgili şunları söyledi: “Yapay zekâ artık hayatın her alanında büyük bir hızla yayılıyor. Yeni teknolojilere adapte olamayan ülkeleri gelecekte çok zor günler bekliyor. Özellikle tarım gibi, ülkelerin bekasını etkileyen stratejik alanlarda teknolojiyi yakalamak zorundayız. Tabit olarak 21 yıldır sahada çiftçilerle birlikteyiz ve yeni teknolojileri aile çiftçilerine adapte ediyoruz. Onların bu dijital dönüşümü yakalayabilmesi için onlarca projeyi hayata geçirdik. Türkiye’de çiftçiler yeniliklere açık ve daha verimli üretim yapmak, zorlu koşullarda ayakta kalabilmek istiyorlar. Şehirlerdeki insanlar da sağlıklı gıdaya erişilebilir fiyatlarla ulaşmak istiyor. Bunun anahtarı da yapay zeka gibi teknolojileri etkin kullanmaktan geçiyor.”

Tabit Kurucu Ortağı Coşkun Yıldırım ise: “Tabit olarak pek çok uluslararası projede rol alıyoruz. Çin’den Cezayir’e farklı coğrafyalarda yeni teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Global sahada gördüğümüz şu ki, yapay zekâ sandığımızdan çok daha kısa sürede tarım da dahil her alanda ana rolü üstlenecek. Bu sebeple biz de şimdiden yerli bir ürünle çiftçilerimizi yapay zekâ ile buluşturmayı amaçladık. Yaklaşık 8 aydır AgriGO.AI’ın alt yapısı üzerinde çalışıyoruz ve 20 yıllık tarımsal bilgi birikimimizi yapay zekaya aktarıyoruz. Bu kapsamda çiftçilerin ürünleriyle ilgili her türlü sorusuna anında yanıt bulabilmelerini hedefliyoruz” dedi.

Projenin teknolojik altyapısı ise tamamen yerli mühendisler tarafından geliştirildi. Yapay zekâ motoru ve WhatsApp entegrasyonu, kullanıcı deneyimini ön planda tutan bir yaklaşımla kurgulandı.

AgriGO.AI Kurucu Ortağı Ercan Balcı, şu ifadeleri kullandı: “AgriGO.AI’nin tüm teknolojik altyapısını, özellikle yapay zekâ motoru ve WhatsApp entegrasyonunu kullanıcı dostu hale getirecek şekilde tasarladık. Amacımız, çiftçilerin herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan yapay zekâ destekli bilgiye saniyeler içinde ulaşabilmesini sağlamak. Teknoloji, doğru şekilde sunulduğunda herkes için erişilebilir ve faydalı hale gelir. Biz de bu vizyonla yola çıktık” diyor.



Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Galatasaray zoru başarabilecek mi? Fenerbahçe tura çok yakın

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Üsküdar'da Sevgi Pazarı kuruluyor

Göknur Sevgililer Günü için söyleyecek

Beste Acar'ın telefonundan çıkan böceğin sırrı!

Mahmut Tuncer'in Kayınvalidesi Yüksel Özsoy hayatını kaybetti

Kız Kardeşim Projesi Yeni Yıldızlarını Arıyor

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Erdoğan'a oy verdim diyen İYİ Partiyi vekil CHP'ye katılacak

Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener'i suçladı

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

Tıklamadan önce düşünün

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

İşten çıkarılmadınız, dolandırıldınız!

Geleceğin Sağlık Çözümleri TEKNOFEST Gençleri Tarafından Şekillenecek!

TECH İstanbul dijital dönüşümün zirvesinde

Sarsılmaz, Enforce Tac ve IWA’da fark yaratıyor

Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket!

Strese karşı etkili 10 adım

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Bahar aylarında artan alerjik burun akıntısına dikkat!

Spora yeni başlayacak çocukların yapması gerekenler!

AKOM'dan İstanbul için sağanak yağış uyarısı geldi

AgriGO.AI ile Çiftçiye Yapay Zeka Desteği

Disleksi Nedir, Ne Değildir?

Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp

Suriyeli dolandırıcılar dünyaca ünlü Türk bilim insanını hedef aldı

Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var

Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket!

İzmir’den Yapay Zeka Manifestosu

İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nden 19 Mayıs’a Özel Sergi

Strese karşı etkili 10 adım

AKP'li eski başkandan, polislere hakaret ederek saldırdı

Ford Türkiye Elektrikli Yeni Binek ve Ticari Araçlarını Tanıttı

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Defineciler, hazine uğruna ormanı ateşe verdi

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

OPA Bodrum | Sosyetenin yeni gözde mekanı açılıyor

Birleşik Krallık ile Yeni İş birliği Fırsatları

Sosyal medya fenomeni 'Doktorum' diyerek dolandırmış

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Ganyan bayileri üzerinden rüşvet çarkı kurmuşlar

Türkiye'nin en büyük Sigorta Zirvesi yarın başlıyor

Her 5 çocuktan biri büyüme sorunu yaşıyor

Ümit Gürelman’a Vefa Konseri

Beylikdüzü'nde metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

Seyyar baz istasyonu kurarak dolandırmışlar

İstanbul depremi için harita yayınlayarak bilgilendirdi

Selçuk Bayraktar'dan sonra Güler Sabancı'yı kopyaladılar

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Yükleniyor