Alman Turiste 'VIP Turist' tezagı kurmuşlar

Alman Turiste

Alman turistin 6 yıl önce yaptığı 10 bin euroluk alışveriş sonrası 'VIP müşteri' bahanesiyle yollanan davetiyelerin ardından ortaya dolandırıcılık tezgahı çıktı.

Alman Turiste 'VIP Turist' tezagı kurmuşlar

 


Türkiye gezisi sırasında bir halı satıcısının Almanya turiste kurduğu VIP Müşteri tezgahından 40 bin euroluk dolandırıcılık çıktı. Bu yalana kaç turistin inandığı henüz bilinmiyor. 
Alman turist Jurgen S., Denizli'de daha önce alışveriş yaptığı halı firmasından 'VIP müşteri' olarak aldığı ücretsiz seyahate katılıp, 40 bin euro değerinde 4 halı daha aldı ve 10 bin euro ödedi. Ülkesine dönen ve halıların gümrükte takıldığı söylenince kalan parayı da ödeyen; ancak halılar teslim edilmeyen Alman turist suç duyurusunda bulununca, firma 33 bin euro'yu geri ödedi. Savcılık da maddi zarar büyük ölçüde giderildiği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Alman turist Jurgen S., 2017'de turistik gezi sırasında Denizli'deki halı firmasından ipek halı satın aldı. Jurgen S., ülkesine döndükten sonra belli aralıklarla aynı firmadan 'VIP müşteri' olarak ücretsiz seyahat davetleri aldı. Jurgen S., en son Haziran 2023'te gönderilen davete eşiyle birlikte katılma kararı aldı. Alman turist, Kapadokya-Pamukkale-Antalya şeklinde tüm konaklama ve uçuş bilgileri kendisine bildirilen, 'dinlenme ve kültür gezisi' adı altındaki 6 günlük seyahatin 4'üncü gününde halı firmasına götürüldü. Yeni halı koleksiyonları gösterme vaadiyle buraya götürülen Alman turist Jurgen S., 40 bin euro değerinde 4 halı daha alırken, 10 bin euro ödeme yaptı, kalan 30 bin euro'yu halılar Almanya'daki adresine gönderilince ödemek için anlaştı.

ŞİKAYET EDİNCE GERİ ÖDEME YAPILDI

Ülkesine döndüğünde firma yetkilisi ve kendisini gümrük görevlisi olarak tanıtan kişiler tarafından aranan ve halıların gümrükten geçebilmesi için kalan parayı ödemesi istenen Alman turist, ödemeyi yaptı. Buna rağmen halılar teslim edilmeyen turist, Almanya'daki Türk avukat Bahar Özmen aracılığıyla, organize bir şekilde dolandırıldığını ileri sürerek halı firmasındaki görevliler ile kendisini arayarak gümrük ve banka görevlisi olarak tanıtan kişilerden oluşan 11 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, suç yeri Denizli olması nedeniyle görevsizlik kararı verince dosya Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Bu sırada Denizli'deki halı firması, Alman turistin yaptığı ödemenin 33 bin euro'sunu geri ödedi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Alman turist Jurgen S.'nin 40 bin euro olduğu iddia edilen zararının 33 bin euro'luk kısmının ödenmesi nedeniyle zararın büyük bir kısmının giderilmesini gerekçe göstererek kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi.

DOLANDIRICILIK SUÇUNU TEŞVİK EDER

Jurgen S.'nin avukatı Bahar Özmen, maddi zararın büyük ölçüde giderilmesi gerekçe gösterilerek takipsizlik kararı verilmesinin, bir çeşit dolandırıcılık suçunu teşvik etmeye yönelik olduğunu belirterek karara itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, dolandırıcılık suçunun şikayete tabi olmayan bir suç olduğunu belirten Avukat Özmen, şikayete tabi olmayan bir suçta, maddi zararın giderilmiş olmasının suçun varlığının ortadan kaldırmadığını vurguladı. İtirazda ayrıca, müşterilere ait gizli ve özel bilgilerin şirket içerisinden sızmasının da suç unsuru oluşturduğunu delilleriyle sunan Avukat Özmen, kendini halı firması yetkilisi olarak tanıtan şüphelilerin, hala aynı şirkette çalışması ihtimalinin yeni dolandırıcılık suçunun işlenmesi ihtimalinin olduğunu belirtti.

 



Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Tarihi halılalar podşum oldu

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

Felçlileri yürüten robotlar serebral palsili çocuklara umut oldu

İlaç ve Tıbbi Cihaz Sektörü Yasal Düzenlemelere Birlikte Uyumlanıyor

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

Tıklamadan önce düşünün

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

Fırsat mı yoksa parlayan nesne mi?

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Hamilelikte obezite tehlikesi

Bağırsak Sağlığınız İçin Pelvik Taban Hastalarına Dikkat

Stresin vücuda 7 zararı

Güneş Gözlüğü Seçimine Dikkat: Sahtesi Katarakta Sebep Oluyor

Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket!

Strese karşı etkili 10 adım

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Tarihi halılalar podşum oldu

Fırsat mı yoksa parlayan nesne mi?

Maliye'den sahte emlak beyanına kesin önlem

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

Bursa Kebap Evi, Perakende Günleri 2025’e Lezzetiyle Damga Vuruyor!

İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

İstanbul'da kurbanlık denetimleri başladı

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

Azerbaycan’a 90 milyon dolarlık batarya projesi

17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis

İlhan Şeşen 77 yaşında hayatını kaybetti

Özgür Özel'e tokatlı imam tehdidi

Cevher Jant Ege’nin en büyük 32’nci sanayi kuruluşu

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Muhalif belediyelerin yaptığı yurtlara el koyacaklar

Yeditepe'de Akademik Başarı Ödül Töreni

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

İBB'ye 4. dalga operasyon | 49 gözaltı var

Metro ve otobüslerde Ekrem İmamoğlu yasağı

Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat

İstanbul'da korkutan deprem | 4.2

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

MEGATRENDS2030 | Türkiye iş makinelerinde küresel oyuncu

Hamilelikte obezite tehlikesi

Yükleniyor