Son Dakika Haberler

ABD'li bilim kadını Girit'te tecavüze uğradı ve öldürüldü

DIŞ HABERLER

Amerikalı bilim kadını Suzanne Eaton'ın tatil için geldiği Girit'te üç gün önce kaçırılarak önce tecavüz edildiği, ardından da katledildiği ortaya çıktı..

ABD'li bilim kadını Girit'te tecavüze uğradı ve öldürüldü



Komşu Yunanistan, Girit Adası'nda meydana gelen vahşi cinayetle sarsıldı. Amerikalı bilim kadını Suzanne Eaton'ın üç gün önce kaybolmasının ardından vahşice saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Moloküler Hücre Biyolojisi ve Genetiği konusunda çok sayıda araştırmaya imza atan Suzanne Eaton'un katil zanlısı yakalandı.

Ülkesinde Moloküler Biyoloji alanında yaptığı araştırmalarla tanınan Suzanne Eaton'ın, bu konuda konferans vermek için geldiği Yunanistan'da vahşice katledilmesi CNN, ABC News gibi çok sayıda uluslararası haber kanalında birinci sırada yer aldı. 

ESKİ BİR NAZİ SIĞINAĞINDA BULUNDU

Evli ve iki çocuk babası Yunanlı tarafından kaçırılan bilim insanı Suzanne Eaton'ın cesedi Yunan polisi tarafından bir mağarada bulundu. Nazi askerlerinin 2. Dünya Savaşı sırasında kamp olarak kullandığı mağarada tecavüz sonrası vahşice öldürüldüğü bildirilen kadının cenazesi henüz ülkesine gönderilmedi. 
Saldırganın 2 çocuk babası olduğunu açıklayan Yunan polisi "Kurbanın üzerinde çok sayıda bıçak yarası bulunuyor. Katil zanlısı Suzanne Eaton'ı sabah sporu sırasında cinayetin işlendiği bölgeye götürdükten sonra cinayeti işlediğini itiraf etti" açıklamasında bulundu. 

Almanya'nın Dresden şehrindeki Max Planck Moleküler Hücre Biyolojisi ve Genetiği Enstitüsü'nün araştırma grubu lideri olan Eaton, Girit'e konferans için gelmişti. ABC News'in haberine göre annelerinden haber alamayan çocukların başlattığı kampanya olayın aydınlatılmasında büyük rol oynadı. 9 gün önce ortadan kaybolan talihsiz kadını bulmak için 50 bin avroluk ödül konulmuştu. Çok sayıda STK'nın destek verdiği arama çalışmalarını koordine eden Yunan polisi katil zanlısını bugün adalet önüne çıkaracak..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.