Son Dakika Haberler

Erbil'de kalleş saldırı, diplomatımız şehit

DIŞ HABERLER

Terör örgütü PKK'nın Irak'ın Kuzey'inde Türkmenleri hedef alan saldırıları yeni bir boyut kazandı. Türk konsolosluk çalışanlarını hedef alan son saldırıda bir diplomatımız şehit düştü. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı

Erbil'de kalleş saldırı, diplomatımız şehit


Irak'ın Erbil şehrinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda bir konsolosluk çalışanımız şehit düştü. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre Erbil'de restoranda Türk konsolosluk çalışanlarına silahlı saldırıda bulunuldu. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1 başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu bilgisi teyit edildi. Susturucu takılı silahla düzenlenen saldırı yöntemi terör örgütü PKK'nın şimdiye kadar gerçekleştirdiği kanlı saldırılar arasında ikinci kez rastlanıyor.  Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak terör örgütü PKK'nın çok sayıda yan kuruluşunun faaliyet gösterdiği Erbil'de silahlı taraftarlarının olduğu biliniyor. 

Erbil'de restoranda susturucu silahlarla saldırı meydana geldi. Dışişleri Bakanlığı, Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan 1 Türk diplomatın şehit olduğunu aktardı. Olayın araştırılması için bir heyet, Ankara'dan Erbil'e gidiyor. 

ERBİL'DE ŞEHİRDEN ÇIKIŞLAR KAPATILDI!

Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi.

Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil'den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

ERDOĞAN'DAN ERBİL'DEKİ SALDIRIYA KINAMA!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da, "Bugün Erbil'de Türk konsolosluk çalışanlarına yönelik hain saldırıda hayatını kaybeden diplomatın arkadaşlarına, ailesine ve meslektaşlarına en derin başsağlığı dileklerimizi gönderiyor, saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

 
Bugün saat 14:10 sularında Erbil'in en işlek noktasında, Türk diplomatların yemek yemek için gittiği restoranda susturucu silahlarla saldırıda bulunuldu. Konsolosların cam kenarına yakın masaya oturdukları, içeriye giren 2 kişinin susturucu silahla saldırdığı aktarıldı. Saldırgan ile diplomatların aracının aynı otoparkta olduğu, yemek yenilen restorandaki bir kişinin korumalarının da saldırganlara silahla karşılık verdiği, kaçarken bir saldırganın yaralandığı, birinin ise aracı kullandığı, aracın hareket ettiği noktadan 120 kamera görüntüsünün incelendiği bilgisi verildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.