Son Dakika Haberler

Zihinsel engelli öğrenciye akıl almaz işkence

Gündem

Kayseri Melikgazi 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde çekilen utanç verici görüntülerin ardından valilik harekete geçti.

Zihinsel engelli öğrenciye akıl almaz işkence

Aksaray'da otizmli öğrenciler, okul yönetimi ve mahalle muhtarının tahrikleriyle yuhalanması gündemdeki yerini korurken, bu kez akıllara durgunluk veren haber Kayseri'den geldi. Melikgazi 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından önce tekmelendi, bir başka öğretmen yerde yatan öğrenciye sigara teklif etti, daha sonra karga tulumba yerden kaldırılan öğrenci, okulun penceresinden sınıfa çuval gibi atıldı. Utanç verici görüntüler bir veli tarafından telefonla kaydedilerek sosyal medyada yayınlanınca, valilik harekete geçti. Okulda görevli olaya karışan tüm görevliler açığa alındı. İşte o haberin detayları.


Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde çekildiği iddia edilen görüntüde, zihinsel engelli bir öğrenci voleybol oynatılmadığı için küserek oturduğu yerden kalkmadı.

Kayseri’de 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi’nde çekildiği iddia edilen görüntüde, oyuna alınmadığı için küsen zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından tekmelendikten sonra karga tulumba pencereden içeri alındı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Kayseri Valiliği, olayla ilgisi olan ve memur statüsünde olmayan çalışanların işten çıkartılacağını açıkladı.

Öğretmenler ve görevliler, öğrenciyi ikna etmeye çalıştı ancak oyuna alınmadığı için küsen öğrenci bir türlü yerinden kalkmadı.


"BİR SORUNUN VARSA ŞUNU İÇ"

Edinilen bilgilere göre bir görevlinin cebinden çıkardığı sigara paketini göstererek, "Bir sorunun varsa şunu iç" demesi ise öğretmenler ve görevlilerin kahkaha atmasına neden oldu. Bir öğretmenin ’Kalkıyor musun içeri?’ diye sormasının ardından bir başka öğretmen ise yerdeki öğrenciye tekme vurarak, ’Kalkıyor musun kalkmıyor musun?’ diye çıkıştı.

ÖĞRETMENİ TEKME ATTI

Öğrenci ağlayarak, ’Beni oynatmıyorsunuz’ deyince, tekme atan öğretmen, ’Oynatmıyorum, hoca benim oynatmıyorum’ diyerek öğrenciye kafa attı. Görevliler ve öğretmenler, kalkmayan öğrenciyi kollarından ve bacaklarından tutarak karga tulumba kaldırarak pencereden içeri aldı ve perdeyi kapattı.

"ÇOCUĞU HÂLÂ DÖVÜYORLAR"

Cep telefonu ile olayı görüntüleyen vatandaş ise, "Dövüyorlar çocuğu, halen içeriden ses geliyor" diyerek videoyu sonlandırdı. Görüntünün ortaya çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını bildirdi.

KAYSERİ VALİLİĞİ: "İŞTEN ÇIKARILACAK"

Zihinsel engelli öğrencisini darp eden ve açığa alınan öğretmenle ilgili Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Melikgazi bölgesinde bulunan 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana gelen olayla ilgili olarak, yöneticiler ve görevliler hakkında 4483 sayılı yasaya göre ön inceleme, 657 sayılı yasaya göre disiplin soruşturması başlatılmıştır. Ayrıca olaya karışan kamu görevlilerinin tamamı idari tedbir olarak açığa alınmış, memur statüsünde olmayanlar için işten çıkartılma süreci başlatılmıştır" denildi.


 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.