• BIST 100

    9700,17%-0,48
  • DOLAR

    38,80% 0,07
  • EURO

    43,37% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4050,07% 0,38
  • Ç. ALTIN

    6535,31% -0,12

Binlerce araç yollara terk edildi, İmamoğlu uyardı

Marmara Bölgesi'nde ulaşımı ve hayatı felç eden kara kış İstanbul'da etkisini artırarak sürdürüyor. Binlerce aracın ana yollara terk edildiği şehirde ulaşım güçlükle yapılıyor.

Gündem 25.01.2022 13:08:55
Binlerce araç yollara terk edildi, İmamoğlu uyardı

Binlerce araç yollara terk edildi, İmamoğlu uyardı


Yoğun kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor. Şehirler arası ulaşımın zaman zaman durduğu büyük kentler arasında çok sayıda ağır vasıtanın neden olduğu kazalar trafik tıkanıklıklarına neden oluyor. İstanbul genelinde ise özel araçların trafiğe çıkma yasağına uymayan vatandaşlar, kara saplanan otomobillerini yollara terk etmek zorunda kaldı. Karla mücadelede son iki gündür İBB ekiplerinin ana ve ara yollarda yoğun çaba sarfettiğini söyleyen Başkan İmamoğlu vatandaşların mecbur kalmadıkça özel araçlarla yola çıkamamsını istedi.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki yoğun kar yağışının ardından açıklama yaptı. Kentteki son durumu anlatan İmamoğlu, 'İstanbul'da kar yağışı yine etkili olacak, uyarılara dikkat edelim' ifadelerini kullandı.
İstanbul’da kar yağışının çok yoğun etkisini sürdürdüğünü ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Kar kalınlığı 80 santimetreyi bulan bölgeler var” dedi.

'Yapılan tüm uyarı ve açıklamalara vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesini istiyoruz' diyen İmamoğlu, 'Çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 7421 personel ve 1582 iş makinesiyle sahadayız. Şu ana kadar 54 bin ton tuz, 21 ton solisyon kullnadık. Şehrin genelinde 35-50 cm kalınlığında kar var. İBB ile ilgili birtakım hususlar öne çıkartılıyor' dedi.

ÇOK YOĞUN KAR YAĞIŞI YAŞADIK

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

'Vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirmek adına tüm kurum kuruluşlarla müşterek bir çalışma yaparak hızlıca kentimizin toparlanmasını sağlıyoruz. Kar yağışı 21'i itibarıyla yoğunlaştı ama özellikle dün çok yoğun bir kar yağışını yaşadık. Öğleden sonra 15 itibarıyla Arnavutköy ve Eyüp Sultan bölgesinde yoğun bir biçimde başlayan kar yağışı 18 sonrası İstanbul'un özellikle batı tarafında çok yoğun etkisini gösterdi. Metrekareye düşen kar 8 saatte yaklaşık 60 kiloya ulaştığı bilgisini aldık.

'Dün ifade etmiştim kar kalınlığı 80 cm bulan bölgelerimiz var. Bazı yığılmalarla bazı bölgelerde 1 metreyi aşan yoğunluğa ulaştı. Bugün de akşam itibariyle beklenen 18'den sonra yoğun bir şekilde devam etme ihtimali yüksek. Yapılan bütün uyarılara, açıklamalara bütün vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz.

Kar yağışı dün olduğu gibi bugün de akşam itibarıyla beklenen 18'den sonra yoğun bir şekilde etkili olacak. Yapılan bütün uyarılara vatandaşların hassasiyetle uymasını bekliyoruz.

BIRAKILAN ARAÇLARIN ALINMASI İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRACAK

Özellikle sayın Valimizin açıklaması var halkımızın dikkatine sunduğu bunların önemli olduğunu ve uyulması gerektiğini hatırlatalım. Bugün saat 13'e kadar bazı özel görevi olan araçların dışında araçların trafiğe çıkmaması hususunda uyarı yaptı Valiliğimiz. Anadolu ve Trakya istikametinden şehrimize araç giriş kısıtlamasının devam edeceğini duyurdular. Aynı şekilde otogarlardan çıkış kısıtlaması bugün 13'e kadar devam edecek. Dün yapılan açıklamayla memur, işçi ve diğer personelin bugün tam gün idari izinli olduğunu duyurdular. TEM Otoyolu'nda Kuzey Çevre Yolu'nda ve D-100 karayolunda aracını bırakmış olan vatandaşlarımızın da araçlarını bu alanlardan almasına müsaade edilecektir. Özellikle bu yolların kapalı olmasına sebep olan araçların alınması görevlilerin işini kolaylaştıracaktır.

33 bin 360 ton mevcutta tuz stoğumuz var. Kaldı ki şu ana kadar 54 bin ton civarında tuz kullandığımızda, 21 ton civarında da solüsyon kullandığımızı açıklayalım. Özellikle köylerde 150 civarında traktör cinsinde köy yolları için çalışan aracımız var. Onların da sürekli çalışma yaptığını belirtelim.

SU KESİNTİSİ OLMAYACAK

İstanbul'da hiçbir su kesintisi olmayacaktır. 65 bin civarında kumanya dağıttık. Sokak canlılarıyla ilgili 500 noktada 2 tonun üzerinde besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımımızı sürdüreceğiz.

Bir tartışma konusu var. İşte İBB veya diğer kamu kurum kuruluşları ile ilgili bir takım hususlar öne çıkartılıyor. Bizim burada ilk günden itibaren yapmaya çalıştığımız şey; senkronizasyonu sağlamak, ortak bir biçimde, birbirinin açığına bakan değil; birbirimizin işine katkı sunan bir anlayışla İstanbullunun bu zor koşullarda hayatını kolaylaştırma çabası. Biz işte ‘İBB olarak TEM, Mahmutbey bize ait değil, Basın Ekspres bize ait değil’ demeden katkı sunmaya, Karayolları gibi diğer kamu kuruluşlarının bize sunduğu katkılarla sıkıntıyı en aza indirme çabası sürdürüyoruz. Tabii ki yoğunlaşan hatlar olmuştur. D100, oldukça yoğun bir bölge. Büyükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü istikametinde uzun saatler uğraş verdiğimizi belirtmek isterim. Bu hatta bütün akışı sağladık.'

Ford Türkiye Elektrikli Yeni Binek ve Ticari Araçlarını Tanıttı

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Defineciler, hazine uğruna ormanı ateşe verdi

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

OPA Bodrum | Sosyetenin yeni gözde mekanı açılıyor

Birleşik Krallık ile Yeni İş birliği Fırsatları

Sosyal medya fenomeni 'Doktorum' diyerek dolandırmış

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Ganyan bayileri üzerinden rüşvet çarkı kurmuşlar

Türkiye'nin en büyük Sigorta Zirvesi yarın başlıyor

Her 5 çocuktan biri büyüme sorunu yaşıyor

Ümit Gürelman’a Vefa Konseri

Beylikdüzü'nde metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

Seyyar baz istasyonu kurarak dolandırmışlar

İstanbul depremi için harita yayınlayarak bilgilendirdi

Selçuk Bayraktar'dan sonra Güler Sabancı'yı kopyaladılar

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54

YAZARLAR