FETÖ'ye 'ankesörlü telefon' darbesi

FETÖ'ye 'ankesörlü telefon' darbesi

TSK içinde yuvalanmış FETÖ'nün kripto mensuplarının son dönemde "ankesörlü telefon" yöntemini deşifre eden güvenlik güçleri, örgüte büyük darbe vurulmasını sağladı.

FETÖ'ye 'ankesörlü telefon' darbesi

İZMİR (AA) - Mustafa Yıldırım - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içinde yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kripto mensuplarının 'ankesörlü telefon'la görüşme yönteminin deşifre edilmesi sayesinde örgüte büyük darbe vuruldu.

Milyonlarca telefon görüşmesini büyük bir titizlikle inceleyen güvenlik güçleri, örgütün son yöntemini ortaya çıkararak şu ana kadar 601 şüphelinin tutuklanmasını sağladı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla dağılma ve çökme sürecine giren FETÖ'nün TSK içindeki 'kripto yapılanması', titizlikle yürütülen soruşturmalarla ortaya çıkarılıyor.

Başta TSK olmak üzere birçok kurumda gizli yapılanmaya giden, deşifre olmamak için çeşitli yöntemler kullanan FETÖ'nün son dönemde 'ankesörlü telefon'lar üzerinden 'mahrem imam'larla iletişime geçtiğinin tespit edilmesi sayesinde örgüte büyük darbe vuruldu.

Milyonlarca telefon görüşmesini büyük bir titizlikle inceleyen ve askeriyedeki FETÖ mensupları ile 'mahrem imam'ların iletişimini belirleyen güvenlik güçleri, birçok 'kripto'yu bu şekilde tespit etti.

601 asker tutuklandı

Örgüt üyesi askerlerin etkin pişmanlık yasası kapsamındaki itirafları, ele geçirilen belgeler ve teknik verilerle desteklenen operasyonlar sonucu askerlerden sorumlu 'mahrem imam' olarak anılan örgüt yöneticilerine ulaşıldı.

'Mahrem abileri'yle ankesörlü telefonla iletişim kuran, konuşmaları şifreleyen TSK içindeki kripto örgüt üyelerine yönelik operasyonlarda İstanbul'da 188, Tekirdağ'da 176, İzmir'de 73, Tokat'ta 58, Aydın'da 58, Kars'ta 11, Osmaniye'de 26 ve Balıkesir'de 11 şüpheli tutuklandı.

Yüzbaşı Burak Akın teslim oldu

İstanbul'da gözaltına alınan 65 zanlı itirafçı olurken 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Tokat'ta 120, Edirne'de 58, Tekirdağ'da 44, Bursa'da 12, Balıkesir'de 42 asker ve bir 'mahrem imam' ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı, Ankara Emniyet Müdürlüğüne FETÖ üyesi olduğunu söyleyerek teslim olan Yüzbaşı Burak Akın'ın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde verdiği ifadeler doğrultusunda örgüt üyesi oldukları belirlenen 2 muvazzaf subayın gözaltı işlemleri sürüyor.

Aydın'da güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında TSK bünyesinde görevli örgüt üyesi askeri personelin, tayin oldukları illerde sabit hatlardan sürekli arandıkları tespit edilerek 86 bin sabit telefon hat verisi titizlikle incelendi. Aydın'daki soruşturma kapsamında ankesörlü telefon üzerinden ulaşılan şüpheliler arasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli üsteğmen M.Ç. de bulunuyor.

Osmaniye'deki FETÖ şüphelisi 65 askeri personele, 'mahrem imamların' kullandığı 11 ankesörlü telefonla 2010-2016'da gerçekleştirilen bir milyonun üzerindeki arama kayıtları incelenerek ulaşılırken Balıkesir merkezli soruşturmada da 39 astsubay ve bir mahrem imama, 79 ankesörlü telefondan yapılan 5 milyon aramanın incelenmesiyle ulaşıldı.

Ankesörlü telefonlarla ilgili incelemeler sürüyor

Ankesörlü telefonların çaldırılıp kapatılmasıyla ya da şifreli kısa görüşmelerle önceden belirlenen adreslerde gizlice buluşan TSK içindeki kripto FETÖ'cülerin açığa çıkarılması, kritik önem taşıyor.

Ankesörlü telefonlardan yapılan milyonlarca arama kaydını incelemeye alan güvenlik güçleri, bu alandaki çalışmasını sürdürüyor.

Örgüt üyelerinin deşifre olmaması için halka açık ankesörlü telefonları kullanan örgüt mensubu askerler, kendilerinden sorumlu 'mahrem imam'larla belirlenen gizli adreslerde buluşuyor.

Genellikle otogar ve çay bahçesi gibi kalabalık mekanları buluşma noktası olarak belirleyen 'mahrem imam'lar, sorumlu oldukları askerlerden 'himmet' adı altında para topluyor, örgüt ile bağını koparmaması için gerekirse 'Şefkat tokadı yersiniz.' diyerek manevi baskı yapıyor.

Bir sonraki buluşma yeri ve zamanı da yine bu buluşmada yüz yüze belirleniyor.



Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Galatasaray zoru başarabilecek mi? Fenerbahçe tura çok yakın

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Üsküdar'da Sevgi Pazarı kuruluyor

Göknur Sevgililer Günü için söyleyecek

Beste Acar'ın telefonundan çıkan böceğin sırrı!

Mahmut Tuncer'in Kayınvalidesi Yüksel Özsoy hayatını kaybetti

Kız Kardeşim Projesi Yeni Yıldızlarını Arıyor

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Erdoğan'a oy verdim diyen İYİ Partiyi vekil CHP'ye katılacak

Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener'i suçladı

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

Tıklamadan önce düşünün

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

İşten çıkarılmadınız, dolandırıldınız!

Geleceğin Sağlık Çözümleri TEKNOFEST Gençleri Tarafından Şekillenecek!

TECH İstanbul dijital dönüşümün zirvesinde

Sarsılmaz, Enforce Tac ve IWA’da fark yaratıyor

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Bahar aylarında artan alerjik burun akıntısına dikkat!

Spora yeni başlayacak çocukların yapması gerekenler!

Sahurda ne kadar su içmeli?

Şehir Hayatı Kalbinizi Yoruyor

Ford Türkiye Elektrikli Yeni Binek ve Ticari Araçlarını Tanıttı

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Defineciler, hazine uğruna ormanı ateşe verdi

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

OPA Bodrum | Sosyetenin yeni gözde mekanı açılıyor

Birleşik Krallık ile Yeni İş birliği Fırsatları

Sosyal medya fenomeni 'Doktorum' diyerek dolandırmış

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Ganyan bayileri üzerinden rüşvet çarkı kurmuşlar

Türkiye'nin en büyük Sigorta Zirvesi yarın başlıyor

Her 5 çocuktan biri büyüme sorunu yaşıyor

Ümit Gürelman’a Vefa Konseri

Beylikdüzü'nde metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

Seyyar baz istasyonu kurarak dolandırmışlar

İstanbul depremi için harita yayınlayarak bilgilendirdi

Selçuk Bayraktar'dan sonra Güler Sabancı'yı kopyaladılar

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Yükleniyor