Henkel, Çin’deki Satın Almalarını Tamamladı

Henkel, Çin’deki Satın Almalarını Tamamladı

Henkel, 2024'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 5,3 milyar Euro'luk Grup satışına ulaştı ve yüzde 3,0 oranında güçlü organik satış büyümesi elde etti. Bu artış, her iki iş birimindeki olumlu fiyat değişiminden kaynaklandı.


Henkel, Çin’deki Satın Almalarını Tamamladı…

Henkel CEO'su Carsten Knobel “Yıla çok iyi bir başlangıç yaptık. Buna ek olarak, ‘Seal for Life Industries’ ve ‘Vidal Sassoon'un Çin'deki satın almalarını beklenenden daha hızlı bir şekilde tamamlayabildik ve böylece işlerimizi daha da güçlendireceğiz. Bu gelişmeler ışığında, geçtiğimiz hafta 2024 yılı için satış ve karlılık öngörülerimizi önemli ölçüde yükselttik. Bu da gösteriyor ki, net bir stratejimiz var ve bunu titizlikle uyguluyoruz. Söz verdiklerimizi yerine getiriyoruz ve daha fazla karlı büyüme için doğru yoldayız.” şeklinde konuştu.
Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi'nin ilk çeyrekteki pozitif organik satış artışı, özellikle Mobilite ve Elektronik iş alanındaki güçlü organik satış büyümesinden kaynaklandı. Tüketici Markaları İş Birimi'ndeki çok güçlü organik satış büyümesi, özellikle Saç iş kolundan gelen katkı olmak üzere, tüm iş alanları tarafından desteklendi.

Grup Genelinde Satış Performansı
 

Avrupa bölgesindeki organik satış büyümesi, ilk çeyrekte yüzde 2,5 oranında gerçekleşti. IMEA bölgesi satışları organik olarak yüzde 26,9 oranında arttı. Asya-Pasifik bölgesinde ise organik satış büyümesi yüzde 3,5 oranında gerçekleşti.
Yapıştırıcı Teknolojileri Satış Performansı
Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi, 2024'ün birinci çeyreğinde 2,677 milyar Euro'luk satış gerçekleştirdi. Organik olarak ise satışlar, 2023'ün ilk çeyreğine kıyasla yüzde 1,3 oranında artış gösterdi. Hem fiyat hem de miktar açısından pozitif bir gelişme kaydedildi. 
 

Yapıştırıcı Teknolojileri iş biriminin ilk çeyrekteki pozitif organik satış gelişimi, özellikle yüzde 3,7 oranında güçlü bir satış artışı kaydeden Mobilite ve Elektronik iş alanından kaynaklandı.  Bu büyüme ise Otomotiv ve Elektronik iş kolunun katkısıyla gerçekleşti. Ambalajlama iş kolu, talepte görülen ilk iyileşme işaretlerinden yararlanarak pozitif büyüme sağladı. Nalburiye, İnşaat ve Profesyonel iş alanındaki organik satış büyümesi bir önceki yılın çeyreğine kıyasla yüzde 0,3 oranında gerçekleşti. Bu durum özellikle iyi bir büyüme kaydeden İnşaat iş kolu tarafından desteklendi. 
 

Tüketici Markaları Satış Performansı
 

Tüketici Markaları İş Birimi'nde, 2024’ün ilk çeyreğindeki satışlar, 2,605 milyar Euro olarak gerçekleşti. Organik olarak satışlar yüzde 5,2 oranında artış gösterdi.
İlk çeyrekte, Çamaşır ve Ev Bakım iş alanı yüzde 4,6 oranında çok güçlü bir organik satış büyümesi ortaya koydu. Çamaşır iş kolunda, özellikle ‘Hassas Bakım’ kategorisindeki çift haneli artışın etkisiyle, güçlü bir büyüme kaydedildi. Ev Bakım iş kolunda ise özellikle ‘Tuvalet Bakım’ kategorisindeki çift haneli satış artışı ve ‘Bulaşık’ kategorisindeki çok güçlü büyüme ile desteklenen önemli bir organik satış büyümesi gerçekleştirdi.
 

Saç iş alanı, yüzde 6,9 oranı ile çok güçlü bir organik büyüme yakaladı. Tüketici Ürünleri, özellikle Saç Şekillendirme kategorisi sayesinde önemli bir büyüme elde etti. Profesyonel iş alanı, çok güçlü bir organik büyüme gerçekleştirdi.
 

Tüketici İş Birimleri’nin diğer alanları ise yüzde 3,4 oranında güçlü bir satış büyümesi sağladı.
 

Henkel Hakkında 
 

Markaları, inovasyonları ve teknolojileri ile Henkel, endüstriyel ve tüketici iş birimlerinde, dünya genelindeki pazarlarda lider konumlara sahiptir. Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi; yapıştırıcılar, yalıtım malzemeleri ve fonksiyonel kaplamalar pazarlarında global bir liderdir. Tüketici Markaları ile şirketin, başta Çamaşır ve Ev Bakım ile Saç olmak üzere, dünya genelinde pek çok piyasa ve kategoride liderliği bulunmaktadır. Henkel’in en güçlü üç markası Loctite, Persil ve Schwarzkopf markalarıdır. 2023 mali yılında Henkel, 21,5 milyar Euro’nun üzerinde satış ve yaklaşık 2,6 milyar Euro düzeltilmiş faaliyet karı bildirmiştir. Henkel’in imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır. Sürdürülebilirlik, Henkel’in köklü geleneğinin önemli bir bileşenidir ve şirket somut hedefler doğrultusunda hayata geçirdiği net bir sürdürülebilirlik stratejisine sahiptir. 1876’da kurulmuş olan Henkel, bugün dünya çapında güçlü bir şirket kültürü ile bir araya gelen, ortak değerlerde birleşen ve “Pioneers at heart for the good of generations” (Gelecek Nesiller İçin İyiliğe Öncülük Ediyoruz) amacında buluşan yaklaşık 48.000 kişiyi istihdam etmektedir. Daha fazla bilgiyi www.henkel.com adresinde bulabilirsiniz.
 



Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Galatasaray zoru başarabilecek mi? Fenerbahçe tura çok yakın

“Bu istikrarsızlık benim kabahatim mi?”

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Üsküdar'da Sevgi Pazarı kuruluyor

Göknur Sevgililer Günü için söyleyecek

Beste Acar'ın telefonundan çıkan böceğin sırrı!

Mahmut Tuncer'in Kayınvalidesi Yüksel Özsoy hayatını kaybetti

Kız Kardeşim Projesi Yeni Yıldızlarını Arıyor

Seydi Taş | Eğlence modeli değişmeli

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Erdoğan'a oy verdim diyen İYİ Partiyi vekil CHP'ye katılacak

Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener'i suçladı

Tıklamadan önce düşünün

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

İşten çıkarılmadınız, dolandırıldınız!

Geleceğin Sağlık Çözümleri TEKNOFEST Gençleri Tarafından Şekillenecek!

TECH İstanbul dijital dönüşümün zirvesinde

Sarsılmaz, Enforce Tac ve IWA’da fark yaratıyor

TEKNOFEST Robolig Yarışmasına Başvuru İçin Son 8 Gün!

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Bahar aylarında artan alerjik burun akıntısına dikkat!

Spora yeni başlayacak çocukların yapması gerekenler!

Sahurda ne kadar su içmeli?

Şehir Hayatı Kalbinizi Yoruyor

Su arıtma cihazları, yararlı mineralleri öldürüyor mu?

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Saraçhane meydanı 5. gününde doldu | 15 milyon oy kullandı

Silivri'de İmamoğlu - Özdağ karşılaşması

İmamoğlu'na karar muamması! Yandaşlar servis etti, savcılık yalanladı

Yükleniyor