Samsung 17 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımıyla mobil yapay zeka öncüsü

Samsung 17 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımıyla mobil yapay zeka öncüsü

Samsung yılda yaklaşık 17 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımıyla mobil yapay zekaya öncülük ediyor

Samsung 17 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımıyla mobil yapay zeka öncüsü

 

Dünya genelinde 41 Ar-Ge ve 7 tasarım merkezi ile inovasyona odaklanan Samsung Electronics, Ar-Ge'ye en çok yatırım yapan global şirketlerden biri. 2024 yılının başında Galaxy S24 Serisi’nin tanıtımıyla birlikte mobilde yapay zeka çağını ilan eden Samsung, yapay zekanın gücünü mobil deneyime taşırken, yarı iletken çip teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor. Samsung’un tüketici deneyiminin her yeni ürün serisiyle iyileştirilmesini odağına alan Ar-Ge yatırımları, her yıl ortalama 17 milyar doları buluyor. 

 

Yapay zekanın hayatımızdaki yerinin artmasına ve kullanım alanlarının çoğalmasına paralel olarak yarı iletken çiplere olan ihtiyaç da ciddi şekilde artış göstermeye başlıyor. Mobil yapay zekanın öncülerinden Samsung Electronics, bu ihtiyacın ve gerçeğin farkındalığıyla yarı iletken üretimine ciddi yatırımlar yapıyor. Ar-Ge’ye en fazla harcama yapan şirketler arasında yer alan Samsung’un dünya genelindeki Ar-Ge birimlerindeki çalışanlarının sayısı 75 bini buluyor. Samsung Electronics, 6 bin 248 patent ile ABD’de en fazla patente sahip şirket olarak ilk sırada yer alıyor. 

 

Yapay zekanın kullanıcılar, toplum ve gezegen için yeni deneyimlerin, olanakların ve yeniliklerin kapılarını aralayacak güçlü potansiyeline inanan Samsung, yapay zeka yatırımlarındaki odak noktasını her zaman ve her temas noktasında kullanıcı deneyimini güçlendirmek olarak tarif ediyor. Şirket, bu bakış açısıyla hareket ederek yapay zekanın günlük yaşama ve günlük kullanıcı deneyimlerine taşındığı, daha kişiselleştirilmiş cihaz deneyimleri sunmak için geliştirmelerine devam ediyor. 

 

Galaxy AI ile mobil cihazlara yerleşik yapay zekayı getiren ilk marka oldu

Galaxy AI dünyası; deneyimi daha sezgisel, daha da kişisel hale getirmek ve bir akıllı telefonun yapabileceklerine yeni kabiliyetler eklerken bu yetenekleri mobil cihazlarda yerleşik olarak sunabilmek mantığıyla geliştirildi. Galaxy AI yeni özelliklerle kullanıcıların günlük mobil deneyimini iletişim, üretkenlik ve yaratıcılık yönlerinden iyileştirirken, bunu cihazda yerleşik olarak sunuyor. Galaxy AI ile Samsung, mobil yapay zekayı, cihazlar üzerinden herhangi bir bulut bağlantısı olmadan kullanılabilir şekilde yerleşik olarak sunan ilk marka oldu. 2024 yılını yapay zeka yılı ilan ederken Galaxy AI yeniliklerini ilk olarak Galaxy S24 Serisi akıllı telefonlarımızla tanıtan Samsung Electronics, bununla da kalmayarak One UI güncellemeleriyle Galaxy AI dünyasını daha önceki modellere de taşıyor. Bu sayede yeni mobil yapay zeka deneyimiyle daha fazla Samsung kullanıcısının tanışabilmesini sağlıyor.

 

Samsung Gauss, Samsung’un ChatGPT’ye alternatif bir yapay zeka modeli

Samsung, geçtiğimiz on yıllık dönemde yapay zeka çağına hazırlık yaparak akıllı cihaz deneyimlerini güçlendirmeye devam etti. 2023 yılı Kasım ayında yeni nesil yarı iletken teknolojilerine katkı sunmak amacıyla Samsung Yapay Zeka Forumu’nun yedincisini (Samsung AI Forum) gerçekleştiren Samsung, burada yapay zeka ile ilgili çok önemli çıktıları katılımcılarla buluşturdu. Forumda Samsung Research tarafından geliştirilen üretken ChatGPT alternatifi yapay zeka modeli Samsung Gauss tanıtıldı. Adını makine öğrenimi ve yapay zekanın bel kemiği olan normal dağılım teorisini kuran efsanevi matematikçi Carl Friedrich Gauss’tan alan model, Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code ve Samsung Gauss Image öğelerinden oluşuyor. Samsung Gauss, insan dilini anlayabilen ve ChatGPT benzeri sorulara cevap verebilen geniş bir dil modeline sahip. Samsung’un geliştirdiği bu model; e-posta yazımı ve düzenlemesi, belgeleri özetleme gibi işlemlerde yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Samsung bu teknolojiyi telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet gibi akıllı cihazlarına entegre ederek cihazlarını daha da akıllı hale getirmeyi amaçlıyor.

 

Samsung, yapay zeka yatırımlarıyla kullanıcı deneyimlerini dönüştürmeye devam ediyor ve yapay zekanın sunduğu yeni fırsatları herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Samsung'un Galaxy AI'dan, akıllı ev çözümlerine kadar çeşitli platformlarında yapay zeka teknolojisi, kullanıcılara kişiselleştirilmiş, basit ve etkili deneyimler sunuyor. Şirket, mobil cihazlardan yarı iletkenlere kadar her alanda yapay zekanın sınırlarını genişleterek inovasyon gücünü kullanıcılarına yansıtıyor.



Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Tarihi halılalar podşum oldu

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

Felçlileri yürüten robotlar serebral palsili çocuklara umut oldu

İlaç ve Tıbbi Cihaz Sektörü Yasal Düzenlemelere Birlikte Uyumlanıyor

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

Tıklamadan önce düşünün

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

Fırsat mı yoksa parlayan nesne mi?

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Hamilelikte obezite tehlikesi

Bağırsak Sağlığınız İçin Pelvik Taban Hastalarına Dikkat

Stresin vücuda 7 zararı

Güneş Gözlüğü Seçimine Dikkat: Sahtesi Katarakta Sebep Oluyor

Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket!

Strese karşı etkili 10 adım

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Tarihi halılalar podşum oldu

Fırsat mı yoksa parlayan nesne mi?

Maliye'den sahte emlak beyanına kesin önlem

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

Bursa Kebap Evi, Perakende Günleri 2025’e Lezzetiyle Damga Vuruyor!

İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

İstanbul'da kurbanlık denetimleri başladı

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

Azerbaycan’a 90 milyon dolarlık batarya projesi

17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis

İlhan Şeşen 77 yaşında hayatını kaybetti

Özgür Özel'e tokatlı imam tehdidi

Cevher Jant Ege’nin en büyük 32’nci sanayi kuruluşu

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Muhalif belediyelerin yaptığı yurtlara el koyacaklar

Yeditepe'de Akademik Başarı Ödül Töreni

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

İBB'ye 4. dalga operasyon | 49 gözaltı var

Metro ve otobüslerde Ekrem İmamoğlu yasağı

Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat

İstanbul'da korkutan deprem | 4.2

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

MEGATRENDS2030 | Türkiye iş makinelerinde küresel oyuncu

Hamilelikte obezite tehlikesi

Yükleniyor