UYF Başkanı Akif Manaf Yoga Olimpiyatlarında

UYF Başkanı Akif Manaf Yoga Olimpiyatlarında

UYF Başkanı Akif Manaf, yoganın bir spor dalı olarak olimpiyatlara dahil edilmesi sürecine ilişkin çok önemli bilgiler verdi.  

UYF Başkanı Akif Manaf Yoga Olimpiyatlarında

Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf, üst üste 5. kez Dünya Yoga Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi ile Kanal 7’de yayınlanan “Özlem&Yasin ile Mutfağım Şahane” programına konuk oldu. UYF Başkanı Akif Manaf, yoganın bir spor dalı olarak olimpiyatlara dahil edilmesi sürecine ilişkin çok önemli bilgiler verdi.  

Gerçek yoga nedir? sorusu üzerine UYF Başkanı Akif Manaf şunları söyledi: “Yoga kelime anlamı olarak bütünleşme, bütünlük kazanmak demek. Ancak yoga günümüzde çok yozlaşmış. Çünkü Hinduizm inançları yogaya sızmış. O yüzden biz yoga değil, “Orijinal Yoga Sistemi” diyoruz. Teknikleri orijinal olarak doğru şekilde uyguluyoruz. Gerçek yoganın anlamı aslında spordur. Yoga ilk insanların çok kadim zamanlarda yaptıkları evrensel bir spordu. O yüzden yoga unsurlarını bütün sporlarda görebiliriz. Jimnastikte ve her yerde yoga tekniklerinin unsurları var. Uluslararası Yoga Federasyonu olarak yogayı spor olarak bütün dünyaya sunuyoruz. Sağ olsun devletimiz de birkaç sene önce bizim çabalarımızla yogayı spor olarak kabul etti ve artık yoga Türkiye’de spor olarak uygulanıyor. Denetim altına alındı. 
Yogayı Hinduizmden tamamen arınmış şekilde sunuyoruz. Çünkü Yoga din değil, dinsel hiçbir şey yogada yok. Tanrı yok, dua yok, tapınma yok, tespih çevirme yok. Hareketler var spor olarak ve yoga gerçekten insanın sağlığına, mutluluğuna büyük bir katkıda bulunuyor.” 

Programda UYF Başkanı Manaf, yoganın olimpiyatlara dâhil edilmesi sürecine ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Uluslararası Yoga Federasyonu olarak dünyanın dört tarafında yarışmalar düzenliyoruz ve daha da güçlü bir projeyi ortaya çıkardık. International Yoga Olympic Committee’yi (Uluslararası Yoga Olimpik Komite) kurduk. Şu an dünyanın 208 ülkesinde olimpiyatlara hızla hazırlanıyoruz. Çok yakında ilk Yoga Olimpik Oyunları gerçekleşecek. İlk Yoga Olimpiyatları yakında patlayacak. İki alternatif vardı. Biri New York’ta biri İstanbul’da. Son karar hala verilmemiş, ortalık karışmış çünkü. Ya New York’ta ya İstanbul’da olacak. Bakacağız.

Sloganımız: Dünyayı savaş alanlarından oyun alanlarına çevirmek. Çünkü olimpiyatlar ve yoga olimpiyat oyunları çok kadim bir uygulamadır. Antik Yunan’da olimpiyatlar zamanında ateşkes ilan ediliyordu, savaşlar duruyordu. İnsanlar dört taraftan gelip oyun şeklinde, hırslı bir yarışma olarak değil, spor olarak oyunlar düzenleniyordu. Müzik, dans oluyordu ve sanatçılar kendi hünerlerini gösteriyorlardı. O yüzden biz Yoga Olimpik Oyunları diyoruz. Yogada bir yarışma yok ama bir oyun şeklinde. Küresel barış ve birlik için şu an Yoga Olimpik Oyunlarını tüm dünyaya sunuyoruz.” 

Programda ayrıca üst üste 5. kez Dünya Yoga Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi tarafından genç yüz için teknikler uygulamalı olarak gösterildi. Merve Tanrıverdi, masrafsız ve acısız bir şekilde yüzümüzü nasıl daha güzel hale getirebiliriz sorusuna, yüz ve boyun bölgesinde meydana gelen sarkmaların genetik faktörler, kilo verme, stres ve yorgunluğa bağlı ortaya çıkabildiğini belirterek, uygulanan genç yüz için tekniklerle bölgede kan dolaşımının hızlandığını, yüz ve gıdı bölgesinin doğal olarak gençleştiğini söyledi.

Elmacık kemiklerini daha belirgin hale getirmek, gülme çizgilerini ortadan kaldırmak, göz kapağı sarkmalarını ve kaz ayağı çizgilerini gidermek için teknikler gösterdi. Ayrıca Tanrıverdi, her gün düzenli olarak uygulanan Orijinal Yoga Sistemi teknikleri ile bedensel ve psikolojik olarak her anlamda tepeden tırnağa kadar yenilenmenin ve ayrıca sağlıklı kilo vermenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.
 



Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Galatasaray zoru başarabilecek mi? Fenerbahçe tura çok yakın

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Üsküdar'da Sevgi Pazarı kuruluyor

Göknur Sevgililer Günü için söyleyecek

Beste Acar'ın telefonundan çıkan böceğin sırrı!

Mahmut Tuncer'in Kayınvalidesi Yüksel Özsoy hayatını kaybetti

Kız Kardeşim Projesi Yeni Yıldızlarını Arıyor

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Erdoğan'a oy verdim diyen İYİ Partiyi vekil CHP'ye katılacak

Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener'i suçladı

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

Tıklamadan önce düşünün

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

İşten çıkarılmadınız, dolandırıldınız!

Geleceğin Sağlık Çözümleri TEKNOFEST Gençleri Tarafından Şekillenecek!

TECH İstanbul dijital dönüşümün zirvesinde

Sarsılmaz, Enforce Tac ve IWA’da fark yaratıyor

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Bahar aylarında artan alerjik burun akıntısına dikkat!

Spora yeni başlayacak çocukların yapması gerekenler!

Sahurda ne kadar su içmeli?

Şehir Hayatı Kalbinizi Yoruyor

Ford Türkiye Elektrikli Yeni Binek ve Ticari Araçlarını Tanıttı

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Defineciler, hazine uğruna ormanı ateşe verdi

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

OPA Bodrum | Sosyetenin yeni gözde mekanı açılıyor

Birleşik Krallık ile Yeni İş birliği Fırsatları

Sosyal medya fenomeni 'Doktorum' diyerek dolandırmış

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Ganyan bayileri üzerinden rüşvet çarkı kurmuşlar

Türkiye'nin en büyük Sigorta Zirvesi yarın başlıyor

Her 5 çocuktan biri büyüme sorunu yaşıyor

Ümit Gürelman’a Vefa Konseri

Beylikdüzü'nde metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

Seyyar baz istasyonu kurarak dolandırmışlar

İstanbul depremi için harita yayınlayarak bilgilendirdi

Selçuk Bayraktar'dan sonra Güler Sabancı'yı kopyaladılar

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Yükleniyor