Yıllar önce "HAYAT BİLGİSİ" Dizisinin   öğretmene Hocam diyen oyunculara öğretmen "Hoca" camide diyerek toplumda din ve devlet işleyişi arasında ki dejenere oluşun mesajlarını veriyordu. Eğitim şart olduğunu anlatan.   


Din ve devlet işleri birbirine karıştı hoca efendi Amerika'dan okudu üfledi...! Ama detayı atlamayalım, bizim muhalefetin yapamadığını hoca efendi üç günde başardı. Hoca'nın üfürüğü kuvvetli ise işin içinde öle hukuk mantık dış gücü düşünerek bulmazsın. Bir önünüzde ki sihirli küreye bakın,  bir de  dinin devlet işlerine nasıl alet edildiğine!!! Belki o zaman çözümlenir.  Benim içimden geçen 11 yıllık Ak parti büyü ile gelmiş olsa ve muhalefete çeneniniz tutulsun gözleriniz kör olsun büyüsünün yapıldığını düşünmemek elde değil. Bakan  çocuklarına tek bir şey demek kalıyor, Allah bol kazanç versin ayaklarınıza zeval vermesin ki kutular boş kalmasın.
"Benim hırsızım iyi senin hırsın kötüyle yürümüyormuş bu işler"
Başbakanın doğru söylediklerine bakalım
1-"3 çocuk"  gelecek nesil için şart lakin gelecek yok cepler boş kutucuklarımız boş Allah rızkını da verir de bizde akıl yok Başbakanım....Milli eğitim sistemi belirlensin  çocuklar siyasetçi olmadan iş sahibi olabileceğine inanalım söz...  
2-  11 yıldır yükselen ekonomi deniniz...Haklısınız başbakanım anamın bir yastık altı vardı oda gitti. Kışın doğalgaza, okula,  artan kiralara, zamlara, harçlara, ekmek, peynir, simit bile pahalı Başbakanım. Siz simit'e 1 lira dediniz biz 3 tanesini 1 liraya alıyoruz Angara Simiti işte ...Bahsettiğiniz asgari ücretteki artışı maalesef göremedim siz geldiğinizde  400 tl idi  şimdi yemek yol parasıyla 1000 lira olsun...
3-Türkiye'de çeteler var darbe yapacaklardı dediniz, Yüzlerce askeri vatan haini ilan ettiler.Hem de bakan çocukları gibi şanslı değillerdi.  Onlara mahkeme özel kuruldu. Olmayan  deliller var denildi,   yargıya müdahale olmaz dediniz ama her konuşmanızda cemaatlere geçmişte olan saldırıları söylediniz,  hatta 2 Ayyaş bile dediniz !!!
4 - Sizin doğrunuza doğru diyenleri hep sevdiniz yanlış diyenleri hep düşman gördünüz. Ama Cumhuriyeti kurmasına onun ayırdığı din ve devlet işlerini  din düşmanıymış gibi düşündünüz onu karalayan gazetelere Hooop!!! Bu ülkede kanun , yasa var bu ülkenin kurucu liderine laf edemezsin demediniz... Osmanlıdan sonraki tek lider olduğunuz imajı verildi, oysa sizden önce Mustafa Kemal Atatürk vardı.Keşke Liderim Mustafa Kemal imanım Allaha deseydiniz.   Şimdi ise cemaatin basını diye kızıyorsunuz kızmayın başbakanım. Deseydiniz şimdi size beddua değil belki dua edenler olacaktı. Bu olayda sadece Ak partililer değil tüm halk size sahip çıkacaktı. Ama halk sizden artık korkuyor başbakanım... Hoca efendi diliyle Allah yardımcınız olsun ülkemiz için en azından ...
"İlk kez Mağdursunuz"
Sayın Başbakanım şimdi oyun oynanıyor diyorsunuz haklısınız. İşte bu sefer gerçekten mağdur edilmek isteniyorsunuz. Ama sizi Ak parti sempatizanı olduğum için değil bu ülkede özgürce, hakça, Cumhuriyet Kadını olarak siyasi olmadan ülkem için bunları söylüyorum. Benim sizin yıktığınız değerler yüzünden kaybedecek bir Türkiyem yok. Oyunlar sizin üzerinden ülkeme oynanmakta. Demek ki adalet ve hukuk herkese lazımmış. Siyasi oyunlar yüzünden kimseleri mahkum etmemek  vatan haini dememek lazımmış.Şehit anasının lafını dinlemek ah'ı nı almamak lazımmış provakatör değilmiş yani sadece.
Müslüman ülkeyiz ekmeğinin peşinde olana çok çalış az kazan olmazmış. Büyük patronların köle hesabı işsizlik çok işine gelirse dedirtmemek lazımmış. Ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatrük'ü hain  ilan etmek yerine din ve devlet işlerini neden ayırdığını anlamak lazımmış.
Sadece hükümetin politikalarını haksızlıkları protesto ettiği için Türk halkının polisini İmamın ordusu haline getirmemek lazımmış. Gezi eylemlerinde ki olaylarda polisi halkla karşılaştırmak yerine  Hoca efendilerin dini kullanarak bu ülkede insanların sömürülmesine kandırılmasına izin vermemek  lazımmış. Vatandaş özgürce yaşamalı kendi kararlarını kendi vermeliymiş. Bu ülkede asker ve  polisin ne iş yaptığını doğru anlamak benim polisim diyip geçmemek lazımmış. Polis kimsenin değilmiş.
Şimdi Sayın Başbakanım yol yakın. Ülke hala bizim iken gelin Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında aydın Türk gençliği ile  siyasi partilerin sırf sizi devirmek için sağa sola akımları başlamışken siyasette ideolojiler, dengeler tam değişmeden, hocalar haddini aşmadan  Okyanus ötelerinden burnunu her şeye sokmadan, gelin bu Türkiye'yi kimselere bir avuç toprak vermeden, bebek katillerine Eyvallah etmeden, Amerika'nın gözü olan boğazları ve denizleri ele geçirmeden,  kendi üretimini yapsın, toprağı verimli iken tarımını, kutucuklarda ki paralar ile özelleşen firmaları geri alıp gerçekten polise askere hukuka yargıya müdahale etmeden gerçekler gün yüzüne çıksın...
Din ve devlet işleri birbirine girer, hukuk hukuksuzların koruması olursa, bir lider değil bir Saddam inşa etmiş bir ülke olarak tarihe tanıklık etmiş olacağız.  Hukuk , Özgürlük, Anayasa ve bunları idare edecek  bölünmemiş ayrışmamış güçlü bir Türkiye bu ülkede yaşayan bölücüler hariç hepimize lazım.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.