İkisinin yaşları sadece 16, üçüncüsü ise sadece 19 yaşında ve Amerikan vatandaşı.
Üçü de sivil, Yehuda ve Shomron bölgesinde ikamet ediyorlar.
Normal eğitimlerinin yanı sıra  dini eğitimlerini tamamlamak için Yehşiva (Oturum/divan) olarak tercüme edebileceğim bir okul'a da devam ediyorlardı.
Evet yanılmadınız asker değiller sadece ergenlik çağında çocuklar evlerine dönerken planlı ve organize bir şekilde Perşembe gecesi saat 22.00  sularında  evlerine götürülebileceklerini sandıkları bir araca bindiler.
Ancak araçtakiler sandıkları gibi İsrailli değil hayatlarını değiştirecek belki de sona erdirecek teröristlerdi.


Hamas Gençlik kampından bir görüntü

Gil-Ad Shalit te kaçırılmıştı ve 5 sene Gazze'de yer altında esir tutularak  İsrail hapishanelerinde  mahkum olmuş eli kanlı 1014 terörist karşılığı terörist ile takas edilmiş evine döndürülmüştü.
 
BU çocukların ne zaman evlerine döneceği veya halen hayatta olup olmadıkları aradan geçen 5 gün sonunda halen kimse bilmiyor.
Evet biz kaçırdık çocuklar elimizde ve karşılığında şunu istiyoruz diyen de şu an'a kadar çıkmadı.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Natanyahu üzerine basa basa  bu olayın Hamas terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini iki gün önceki Kabine toplantısında kameralar karşısında dile getirdi. Ve sorumluluğun Yehuda ve Shomron bölgesindeki Filistin Otonomi hükümetinin omuzlarında olduğunu Hamas gibi bir terör örgütü ile ortaklığın neticesi olduğunu beyan ediyor.
 
Hamas yönetimi ise her ne kadar eylemi tebrik ediyor ve cesaretlendiriyorsa da  henüz eylemin sorumluluğunu resmen üstlenme cesareti gösteremiyor. Çünkü bu eylemi kendilerinin yaptığının  kanıtlanması karşısında  Uluslararası arenada  terörist Hamas yerine Siyasi Hamas  imajını yerleştirme çabası son bulacak ve hatta muhtemelen Filistin Otonomi Yönetimindeki koalisyon ortaklığı da son bulacaktır.
 
İbranice deyimi ile  aynı anda iki farklı düğünde oynamak istiyorlar ve bu pek kolay olmayacaktır.Hem siyasi olmak hem terör ile iştigal etmek kabul görmeyecektir. Hoş benzer durum Türkiyenin de başında be bir taraftan Sayın!!! Öcalan siyasi bir kimlik oluşturma çabası içindeyken PKK da  silah bırakmamakta ve eylemlerine devam etmektedir. Ama PKK henüz kimse ile siyasi bir koalisyon kurabilmiş değildir.
 
İsrail için geçerli olan Türkiye için de geçerlidir ve bu herkesin danışıklı oynadığı bir oyundur. Hamas kötü Polisi oynarken El Fetih iyi polis rolündedir ve ikisinin de amacı aynıdır. İki kanadın da kuruluş beyannamelerinde İsrail'i imha etmek ve İsraillileri denize dökmek maddesi olduğu gibi durmaktadır. İsteyen bu kuruluşların web sayfalarına girip bulabilir.
 
Benzer durum Türkiye için de geçerlidir ve gerek PKK gerekse  TBMM içinde siyasi grubu olan BDP bile   Türkiye Cumhuriyetinin bir bölümünü Kürt devleti kurmak için istemektedirler. BDP yasa dışı sayılmamak için bunu otonomi, özerk bölge sözcükleri ile kamufle ederek daha efendi hale sokmaktaysa da  amaç oldukça benzerdir. Evet Kürt oluşumları Hamas ve El Fetih'ten daha rahmetli duruyorlar ve Türklerin tamamının ülkesini alıp onları denize dökmekten bahsetmiyorlar.
 
Tahmin edersiniz ki TV ve Radyo yorum programları bu tür olaylar sonrasında oldukça yaygındır ve ismini bile duymadığımız bir çok uzmanın  görüşlerini de izleme  ve dinleme imkanı bulabiliyoruz.
 
Dün bir Radyo Programına katılan eski İstihbarat uzmanı Danny Yatom Hamas'ın bu işin arkasında olabilme ihtimalinin ince detaylarını belirtti. Hatta şimdiye kadar hiç bir resmi ağızdan duymadığımız ve  çocukları kaçıran teröristlerin 2 kişi olduklarını söyledi. Tabii dedi arabanın bagajında saklanmış biri daha olabilir dedi. Muhtemelen teröristlerin Başlarında kippa olan dindar Yahudi kılığına girmiş olabilecekleri hatta bir tanesinin kadın veya kadın kılığına girmiş bir erkek olabileceğini bu numaraların tamamının  çocukların arabaya binerken güvenli bir araca bindikleri hissini vermek için gerekli olduğunu belirtti.

Haled Mashal meslekten terörist Her ne kadar Birlieri kendisine kardeşim diyorsa da  adamın mesleği budur..
Bir başka yorumcu  ise olay'a oldukça farklı bir boyuttan yaklaştı ve Hamas içinde  bu günkü yönetim ile ilgisi olmayan farklı ve daha da aşırı gruplar olduğunu ve bu gruplardan birinin bu eylemi  yönetim bilgisi dışında yapma ihtimalini ortaya koydu ve bu eylemin aslında Sürgünde olan HALED MASHAL'e Hamas yönetimi içinde reel bir yer açma deneyimi olabileceğini ve bu nedenle de  kaçırma eyleminin ardında Haled Mashal olabileceğini savundu.
İsmail Haniye yönetimindeki Gazze'deki Hamas  terör organizasyonu  ki bazıları devlet te diyorlar  gerek terör olarak gerekse  bugünkü ortaklarını pencere ve damlardan atarak ne kadar vahşi olabileceklerinin rüştü kanıtamışlar ve Hamas örgütünün POLİT BÜRO şefi pozisyonunda olan Haled Mashal'e pek te gereksinimleri kalmadı. Kaldı ki Haled Mashal aslen Ramallah doğumludur ve Gazze'de  yeri yoktur. Bu eylem ile kendisine Yehuda Ve Shomron bölgesinde yer aramakta olduğunu ve Hamas  Batı Şeria olarak rüştünü kanıtlayabileceği bir giriş bileti olduğunu belirtiler.
 
Terör dünyasında  eylem yapıp sonuç alanlar lider olurlar. Hatta başarmayanlar yakalanıp İsrail hapishanelerine konanlar bile  çıktıklarında  terör örgütlerinin maaşlı memur ve yöneticileri olurlar. Bunun için de İsrail'de  hapishanelerimiz geleceğin terörist liderlerinin yetiştiği mekanlardır diye kendi kendileri ile dalga geçerler.
 
Eh bu arada israil de gelecekte mücadele edeceği  düşmanlarını oldukça yakında tanıma imkanı bulmuş oluyor. Bu arada bilmeyenler için izah edeyim teröristlerin bir çoğu İsrail hapishanelerinde aldıkları eğitim ile Üniversite mezuniyeti kazanmaktalar ve hatta yüksek lisans sahibi olanlar bile var.

Assouta Tel-Aviv hastahanesi

Bu ikili üçlü hatta çok bilinmeyenli oyunda son 3-4 gündür İsrail Güvenlik Kuvvetleri ile Filistin otonomi Yönetimi Güvenlik kuvvetleri arasında oldukça olumlu bir ilişki olduğu ve Filistinlilerin  ellerindeki her türlü istihbarat bilgisini İsrailliler ile paylaştıkları belirtilmektedir.
 
Geç te olsa  Mahmoud Abbas(Abu Mazen) Natanyahu'yu aradı ve çocuk kaçırma olayını kınadığını ve suçluların yaklanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Evet aradan 4 gün geçtikten sonra gelen kınama bile olsa olumludur.

 

Amina Umm Mazen ve Mahmoud Abbas

Bu arada İsrail basınında yer alan bir habere dayanarak Mahmoud Abbas (Abu Mazen) in eşi bayan UMM MAZEN  (Amina Mazen) geçtiğimiz Cuma günü Yani çocukların kaçırıldığı Perşembe günü ertesinde  İsrail ve Tel-Aviv'in en iyi hastahanesi olarak biline ASSOUTA hastahanesinde bir bacak ameliyatı olmak üzere yatırıldığı belirtilmektedir. Bayan Umm Mazen dün taburcu olmalıydı. Kendisine de geçmiş oldun derim.

Rabin Medical Center Beilinson hastahanesi

Bu sadece Abu mazen'in hanımı için özel bir prosedür değil, aynı zamanda Hamas Gazze lideri İsmail Haniye'nin eniştesi (Ablasının kocası) ve daha 6 ay kadar önce de torunu  AMAL'in Petah Tikva'daki Beilinson Tıp merkezinde tedavi oldukları sır değildir. Dediğim gibi bu sadece Gazze ve Batı Şerialı liderler  için değil bütün Filistinliler için hatta Suriye'den kaçan veya ihtiyaç duyan herkes aiçin verilen bir sağlık hizmetidir.


Haniye  torun'u AMAL'in başında
 
İsrail kişinin ne ve kim olduğuna bakmaksızın her türlü sağlık hizmetini verirken Filistinli terör gruplarının çocuk kaçırma peşinde koşmalarının  anlamını çözmek oldukça zor.
 
 
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.