Hey sen! Evet evet ben mi diyen. Yazıya göz atıp koşturmacasına devam edecek kişi, bu telaşın gayesi ne, ne bu acele? Rica ediyorum; otur, arkana yaslan ve birkaç dakikalığına gözlerini kapatıp düşün bakalım sürekli koşturmaktan elinde kalan ne oldu bu zamana kadar kendi adına, kendi mutluluğun için gerçek anlamda neler yaptın? Mesela okul dönemin nasıl geçti; başarılı mıydın? Bu başarı niçin önemliydi; sana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmamak için mi yoksa zeki olduğunu bildiğinden, hakkın olanı yaşamak istediğini düşündüğün için mi?
En son ne zaman gerçekten mutlu olduğunu hissettin? Kendini en çok ne zaman huzurlu hissedersin? Birilerine faydan dokunduğunda mı, ebeveyn, akraba vs… nin senden beklentilerini karşılayan davranışlar sergilediğinde mi? Yoksa gerçekten sevdiğin şeylerle meşgul olurken mi?
Örneğin neden mühendisliği seçtin, neden muhasebeci oldun, neden esnaf olmayı tercih ettin, neden öğretmenlik yapıyorsun? Baba mesleği devam etsin, ona yardımcı olasın diye mi, hazır meslek var işte, ben de uyarım düzene, devam eder gider diye düşündüğün için mi, yoksa insanlar tarafından küçük yaşlardan itibaren şimdi seçtiğin mesleğe mi odakladılar seni? Gerçekten seçim hakkı verilseydi hangi mesleği seçerdin, nerede yaşamak isterdin?
Şimdi düşüncelere dalanlarınızdan kaç tanesi “Yaşadığım hayatı sadece ben istediğim için yaşıyorum. Yaşamımı, kimsenin müdahale etmesine izin vermeden kendim yönlendiriyorum” diyebildi.
Bırakın koşturmacayı. Huzur duyacağınız, gerçekten sizi dinlendirecek, mutlu edecek uğraş alanları bulun kendinize. Günün sonunda tüm olumsuzlukları omuzlarınıza yükleyerek evinize dönmek yerine izin verin yarım saat de olsa ruhunuza. Müzik dinleyin, yüksek sesle şarkı söyleyin, sesini duyduğunuzda mutlu olacağınız kişilerle iletişime geçin, resim yaparak olumsuzluklarınızı kâğıda aktarın, yazı yazın, yemek yiyin, deniz kenarında oturup derin bir nefes alın ve aldığınız havayı tüm bedeninizde hissedin. Ne zaman bulutların dağıldığını hissederseniz içinizde, o zaman gidin evinize, sevdiklerinize.
Kendiniz için güzellikler yapın, nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın. Bırakın kim ne derse desin. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın memnun edemeyecekleriniz hep olacaktır. Siz doğru olanı yapacaksınızdır zaten, sadece biraz cesaret. Hayata ve kendinize karşı biraz cesaret!  Mutluluğun anahtarı risklerde saklı. İleride geriye dönüp baktığınızda keşkelerinizin çok olmaması için inandığınız, mutlu olduğunuz anları keşfedin ve onları kaybetmemek için riskleri göze alın. Çünkü yarın çok geç olabilir…
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.