Al Parti'yi kim kurdu?

AL Parti, yerel seçimlere girmeye hak kazanınca AK Parti logo ve isim benzerliği ile gündeme oturdu.

28 Ocak 2014 Salı 00:22
Al Parti'yi kim kurdu?






Al Parti'yi kim kurdu?

AL Parti, yerel seçimlere girmeye hak kazanınca AK Parti logo ve isim benzerliği ile gündeme oturdu. Kurucusu Mustafa Reşit Burkan 2008 yılında kuruluş dilekçesini vererek partiye tüzel kişilik kazandırdı. Alternatif Parti olarak kurulan AL Parti kısaltması ve logosu yüzünden AK Parti ile mahkemelik oldu. Hatta bu mahkeme durumu AİHM'e kadar uzanan bir hukuk mücadelesine döndü. Burkan iki yıl önce AİHM başvurusunu geri çektiğini duyurdu.
AK Parti ile aynı temel değerleri tüzüğünde bulunduran AL Parti kurucusu Mustafa Reşit Burkan Diyarbakır kökenli Maltepe Üniversitesi İletişim Bölümünü bitirdi. Siyasete Fazilet Partisi Diyarbakır Gençlik Kolları'nda başladı. AK Parti 2007 kurultayında Genel Başkanlık adaylığını açıkladı. 22 Temmuz 2007 yılında Milletvekili adaylığı başvurusu yaptı. İngilizce, Arapça ve Farsça bilen Burkan kendisini "Vakai nüvistçilerin kaydedeceği en genç ve dominant siyasetin retoriğini değiştirecek farklı bir genel başkandır. Çevrenin merkeze taşıdığı sosyal politikalar ulusal hedeflere odaklıdır." diye tanıtıyor.   

 

Al Parti'yi kim kurdu? AL Parti kimin, Al parti nedir

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.