Ben Rattray kimdir? Change.org nedir

Ben Rattray kimdir? Change.org nedir? Time Dergisi'nin 2012 yılında dünyayı etkileyen 100 adam listesinde yer alan kişidir

10 Ekim 2013 Perşembe 21:44
Ben Rattray kimdir? Change.org nedir








Ben Rattray asıl adı Benjamin Michael Rattray Change.com'un fikir babası ve kurucusudur. 

Haziran 1980'de ABD California eyaletine bağlı Santa Barbara'da dünyaya geldi. Stanford University

London School of Economics bölümü mezunu. Time Dergisi tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan dünyayı etkileyen adamlar listesinde 2012 yılında yer aldı.
Ben Rattray asıl ününü evinde kurduğu Change.org sitesiyle aldı. Bireylerin, devasa kuruluşlara, kamu kuruluşlarına, küresel şirketlere karşı dengelemeyi amaçlayan Ben Rattray change.org ile bunu başarabileceğine inandı. Son 5 yıl içerisinde sonuç alan 10 binden fazla dilekçe, milyonlarca kişi tarafından imzalanarak sonuç almasını sağladı. Ancak site gelişmekte olan ülkelerdeki etkinliği, işlevi açısından sorgulanır hale geldi. Devasa yatırımlara, yeniliklere, anayasa değişikliklerine karşı örgütlenen Sivil Toplum Örgütleri için dayanışma imkanı veren change.org için batılı ülkelerden fazla bir etkinlik olmaması sitenin küresel güçlere hizmet ediyor olabileceği kanısına neden oldu. ABD'de yaşayan Rattray'a iki yıl önce Gelecek için umut veren Sosyal Girişimci  ödülü verildi.  Halen bütün dünyada 40 milyondan fazla kullanıcısı bulunmakta, Türkiye kökenli düzenlenen 3 binden fazla imza kampanyasına ev sahipliği yaptığı bilinmektedir.
Sıradan bir imza kampanyası düzenlemenin ötesinde change.org, diğer sosyal medya mecraları ile kolay entegrasyonu, hızla üye olma seçeneği ve isim soy isim yazarak imza bırakma konusunda gösterdiği titizlikle özellikle gençleri cezbediyor. Chance.org, Fransa'da havadan böcek ilacı yapılmasını toplanan 15 bin oyla başarıyla sona erdirdi. Türkiye'de ise Karaköy'de müşterisini taciz eden Tamirci adlı bir mekan'ın kapatılmasını sağladı. Türkiye'de çok sayıda etkinliği başarıyla sonlandıran change.org Garanti Bankası'na engelsiz ATM'ler açtıran imza kampanyasına da ev sahipliği yaptı...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.