Ahmet OKUMUŞ

Başbakan Davutoğlu Davos’ta çok sayıda yardım kuruluşu ve bazı ülkelerden kredi ve yardım talepleri aldıklarını söylemiş. Davutoğlu’nun Davos’ta yaptığı konuşmasını sizlere aktarıyorum, “Şunu duyarak büyüdük biz Toros Dağları'nda 'Yarab, bana öyle bir tevekkül ver ki, değil namerde, merde dahi eyleme muhtaç.' Bu milleti ve sizleri hiçbir zaman namerde ve merde muhtaç etmeyeceğiz. Gelecekten kaygı duymayın. Artık zayıf Türkiye dönemi bitti. Bütün çocukların geleceğine sahip çıkacak bir Türkiye var. Geçmiş yıllarda Türk ekonomisi yurt dışından gelecek gurbetçi dövizlerine muhtaç durumdaydı. Sizlerin babaları, dedeleri döviz göndermese Türk ekonomisi dururdu 70'li yıllarda. O kadar muhtaç durumdaydık. Şimdi Avrupa işsizlikten kırılırken, geçen yıl 1,5 milyon yeni iş üretebilmiş bir Türkiye var. Kriz esnasında 2008'den bu yana 6 milyon yeni istihdam üretmiş, istihdamda dünya rekoru kırmış bir Türkiye var. Artık o dönem bitti. Aksine eğer Avrupalılar'ın işe ihtiyacı varsa, onlara iş kapısı olabilecek, yükselen büyük bir Türkiye var" dedi.

            -Avrupa işsizlikten kırılırken geçen yıl 1,5 milyon yeni iş üretilmiş bir Türkiye olduğundan bahsediliyor. Nedense Suriye’den ülkemize getirilen ve dilencilik yapan yaklaşık 2 milyon işsizden bahsetmiyor.

-2008 yılından bu tarafa 6 milyon yeni istihdam üretildiğini söyleyenlere sormak isterim. TÜİK verilerine göre Türkiye'de işsizlik oranı, geçen yılın ekim ayında yüzde 10,4 oldu. İşsiz sayısı 3 milyon 43 bin olarak hesaplandı.  

-Ülkemizde işsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,1, kadınlarda yüzde 13,3 olmuş. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı yüzde 12,5 tahmin edilmiş. 15-24 yaşındaki genç işsizlik oranı yüzde 19,7 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran yüzde 10,6 olmuş. Aynı ay içerisinde 15 ve daha yukarı yaşta istihdam edilenlerin sayısı 26 milyon 138 bin kişi ile istihdam oranı yüzde 45,7 olmuş. Bu oran erkeklerde yüzde 65, kadınlarda yüzde 26,8 olarak gerçekleşmiş. Sakın kızmayın bu veriler TÜİK’e aittir.

-Kızmak ve darılmak yok. Bu şartlarda mı Avrupalılara işsizliğin çözüm adresi olarak Türkiye gösteriliyor.

-Başbakan Davutoğlu galiba halen kendisini üniversite kürsüsünde ders veriyor gibi görüyor.

-Çünkü ülke gerçeklerinden hiç haberi yoktur.  

-Ekonomisi iyi olan bir ülkede halk faiz batağına girmez.

-Ekonomisi iyi olan bir ülke her yıl yeniden yapılandırma adı altında kanun çıkarılmaz.

-Ekonomisi iyi olan bir ülkede milyonlarca yeşil kart olmaz.

-Ekonomisi iyi olan bir ülkede işsizlik oranı yüzde 10’un üzerinde olmaz.

-Kişi başı gayrı safi milli hasıladan alınan pay 20 bin doların altında olmamalı.

-Ekonomisi iyi olan bir ülkede çöpten ekmek aranmaz.

-Ekonomisi iyi olan bir ülkede demokratik haklar kısıtlanmaz ve özgürlüklerde geriye gidilmez.

-Avrupalıyı Türkiye’ye çağıracağınıza Türkiye’den yurt dışına kaçmak isteyen kendi vatandaşlarınıza ayrım yapmadan sahip çıkın.

-Kendinden olmayana yaşama şansı tanımayan bu zihniyete son verilmeli.

-Senden olana iş, olmayana ise yaşam alanını daraltmaya çalışan bir zihniyet kusura bakmayın ama yavaş yavaş iflasın eşiğine geldiğinin açık göstergesidir.  Baştan söyledim kızmak ve darılmak yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.