Ahmet OKUMUŞ

            Yaklaşık olarak Mayıs ayından beri yazılarıma ara vermiştim. Yeniden yazmaya dilim döndüğünce doğru bildiklerimi ve yanlışları yeniden yazmaya karar verdim. Yeniden yazılarımı yazmamda Kobani’ye sahip çıkıyoruz diyerek ülkeyi kan gölünü boyamaya çalışan zihniyetin konu Türkmenler olunca susmasıdır.

            -“35 İLDE OLAYLAR ÇIKMIŞTI”

            Şimdi kendini demokrat sanan ve ülkeyi âdete o günlerde kan gölüne çevirmeye çalışan HDP’nin Eş Genel başkanlarına sesleniyorum. 6-8 Ekim’de yaşanan olaylarla ilgili biliyorsunuz HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı halkın bir kısmını silahlandırarak, tahrik etmek suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Dava kabul edilirse Demirtaş 24 yıla kadar yargılanacak.  Çünkü HDP’nin 6 Ekim’de, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıların üzerine yaptığı çağrının ardından 35 ilde izinsiz gösteriler yapılmış ve olaylar çıkmıştı.

            -“DİRENİŞE BÖYLE ÇAĞIRMIŞTINIZ”

            İsterseniz 6 Ekim’de HDP tarafından yapılan o çağrıyı hep birlikte hatırlayalım. MYK sonrası yapılan yazılı açıklamada Kobani için acil eylem çağrısı yapılmıştı. “Halkların Acil Eylem Çağrısı” başlığı taşıyan açıklamada, “Kobani’de yaşanan katliam girişimine karşı 7’den 70’e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bütün uluslararası kurumlar, demokratik kitle örgütleri, emek ve meslek örgütleri, kadın ve gençlik örgütleri, demokratik güçler Kobani’de yaşanan vahşete karşı harekete geçmelidir. Bundan böyle her yer Kobani’dir. Kobani’deki kuşatma ve vahşi saldırganlık son bulana kadar süresiz direnişe çağırıyoruz’ denilmişti.

            -SEBEBİNİ AÇIKLAYIN-

            Evet, bu çağrıyı siz yapmamış mıydınız yoksa Sayın Demirtaş. Bugün Bayırbucak Türkmenlerine karşı yapılan bu saldırılar ve katliam karşısında neden susuyorsunuz. Hani haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değilmidir. Niye susuyorsunuz? Anlaşılan. Orda Kürt olmadığı için mi bugün susuyorsunuz. Türkleri katlettikleri ve bombaladıkları için mi susuyorsunuz? Lütfen bunların sebebini çıkın açıklayın.

            ARTIK YETER

            Bugünkü durumda iktidarı eleştirenlere sesleniyorum. Burada iktidarın borazanlığını yapmadığımı beni tanıyanlar bilir. Ama gün birlik ve beraberlik günüdür. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ı ve Ak parti iktidarını karşınıza alma günü değildir.   Bugün birlik olma, bugün sırt sırta verme günüdür. Bırakın iktidarı muhalefeti hep birlikte ülkenin menfaatleri için bir araya gelin. Artık toplum olarak bilinçsiz muhalefet yapmanızdan bizler halk olarak bıktık. Siz ise nerede ise birbirinizin etini yiyeceksiniz. Yeter artık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.