Konyaspor oynadı Fenerbahçe kazandı


   Lig maratonuna iyi bir başlangıç yapamayan Fenerbahçe zor geçmesi beklenen Konyaspor deplasmanından altın değerinde 3 puanla dönüyor.

    Kolay değil iki takımda hafta içinde zorlu avrupa kupa maçı oynadı.Ve her ikiside oynadıkları maçlardan istedikleri sonucu alamadılar.Oynadıkları maçların verdiği moral bozuklukları ile bu maça çıktılar.
   Fenerbahçe Teknik Direktör Advocaat geçen maçlara göre takımda iki önemli değişiklik yaparak maça çıktı.Maça Hasan Ali kaldırım önünde İsmail Köybaşı’nı sağ kanatta da Şener’in önünde sakatlıktan yeni çıkan Lens ile başladı.Sakatlıktan yeni çıkan ve doksan dakika oynamaya hazır olmayan Lens yorulup oyundan çıkana kadar da Fenerbahçeli futbolcular oyunda istediklerini yaptılar.Lens yorulup oyundan çıkınca yerine giren Sow,İsmail’in yerine giren Alper ve Robin Van Persie yerine giren Neustadter oyunda gerekli ağırlıklarını koyamadılar. 
   Maçta ilk yarıda  karşılıklı pozisyon zenginlikleri vardı.Orta sahada kıran kırana bir mücadele seyrettik.Her iki takımın oyuncuları da maçı kazanmak adına elinden geleni yaptılar.
   Maçın ikinci yarısında ise Konyaspor tek kale oynadı.Ancak tek kale oynamalarına rağmen çok da gol pozisyonu bulamadılar.Fenerbahçe’nin bu maçtaki başarılı defans kurgusu Konyaspor’un gol bulamamasında  etkili oldu.
    Fenerbahçe’de aslında değişen birşey yok.Lens bu takımın olmazsa olmazı.Lens oynadığı vakit Fenerbahçe koşuyor,etkili oynuyor.Gol yollarında daha etkili oluyorlar.Nitekim Lens’in yarattığı penaltı Fenerbahçe’nin 3 puan kazanmasına sebep oldu.Lens oyunda olduğu zaman Emenike,Robin Van Persie daha etkili oynuyorlar.Mehmet Topal,Souza daha rahat orta sahada top çeviriyorlar.Sakatlıktan yeni çıkan Lens yorulup oyundan çıktıktan sonra ise daha önceki haftalarda izlediğimiz Fenerbahçe’yi seyrettik.
   Konyaspor eksik oyuncularına rağmen iyi futbol sergiledi.Konyaspor takımı çok kompakt bir takım.Teknik Direktör Aykut Kocaman talebeleri sahada istenileni yaptılar. 
   Maç boyunca dişe diş mücadele ettiler.Özellikle ikinci yarı Fenerbahçe’yi
tek bir pozisyon dışında kalelerine yaklaştırmadılar.Onun dışında tek kale oynadılar.
   Sonuçta Fenerbahçe zorlu bir maçtan zor da olsa 3 puanı aldı.Bu oyunculara büyük bir moral oldu.Zira oynanan maç sıradan bir maç değil.Tüm takımlar için çok zor bir deplasman.Konyaspor’u evinde yenmek kolay bir iş değil.Fenerbahçe bu galibiyetle biraz nefes aldı ve moral buldu.
   
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.